Update browser

Update je browser

Je gebruikt een oude browser in een moderne omgeving. Om VI.BE platform ten volle te benutten, kun je beter updaten.

0:00 / 0:00
In Da Mix
Je profiel aanpassen gaat veel beter met een HTML5 browser. Hier kun je er een downloaden.
Details
Bio

Wouter Valvekens and Manuel De Almeida-Ferrer startten hun studies in 2014 in het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. Daar startten ze een samenwerking in verscheidene kamermuziekbezettingen, van duos tot kwintetten, om uiteindelijk een duo te vormen.

Gedurende deze samenwerking heeft het duo enkele van de belangrijkste werken uit het repertoire voor viool en piano verkend, en werken uitgevoerd van o. a. Beethoven, Brahms, Ravel, Debussy in recitals en concerten in België en Portugal. Naast dit ensemble zijn beide muzikanten actief in verschillende individuele projecten. Manuel is één van de stichters en artistieke leiders van het José Saramago – Ensemble Jovem, een kamermuziekensemble gebaseerd in Lissabon. Hij trad op in het HARMOS Festival met het TRIO Púrpura nadat het ensemble de derde prijs ontving in de International Chamber Music Competition “Cidade de Alcobaça”, en Wouter ontving onlangs een beurs van het Mozart-Gesellschaft Dortmund voor zijn werk met het Werther Piano Quartet.

Op individueel vlak onderscheidden beide muzikanten zich in nationale en internationale wedstrijden. Wouter is een laureaat van de Cantabile Pianowedstrijd, Belfius Classics, André Charlier International Piano Competition, VriendenCultuurPrijs Theaters Tilburg, en won recentelijk de derde prijs in de César Franck International Piano Competition. Manuel won prijzen in het Concurso Nacional de Cordas “Vasco Barbosa”, Prémio José August Alegria, Prémio Elisa de Sousa Pedroso, Paços’ Premium, “Cidade do Fundão” International Competition en won onlangs de tweede prijs in de Portugese Nationale Radio- en televisieprijs Prémio Jovens Músicos. Hij ontving ook een beurs voor Artistieke Perfectie in Muziek van de Calouste Gulbenkian-stichting van 2016 tot 2017.

Manuel en Wouter studeren momenteel in de Royal Academy of Music in Londen en het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen, respectievelijk. Deze afstand heeft hun samenwerking echter niet gestopt, toekomstige projecten zijn onder andere een recital in de Opus 4-Galerij (21 april in Antwerpen) en een concert in de Calouste Gulbenkian-stichting (6 mei, Lissabon).

Foto’s
Video’s

Line-up
    Shows
    Gecreëerde kansen
    Contact

    Je moet ingelogd zijn om deze pagina te bekijken.