Update browser

Update je browser

Je gebruikt een oude browser in een moderne omgeving. Om VI.BE platform ten volle te benutten, kun je beter updaten.

0:00 / 0:00
In Da Mix
Je profiel aanpassen gaat veel beter met een HTML5 browser. Hier kun je er een downloaden.
Details
Bio

Zeeuwse singer/ songwriter Ellen Shae staat al vanaf 13 jarige leeftijd als zangeres op het podium toen ze 16 was volgde ze klassieke gitaarlessen maar gaf toen al haar eigen draai aan de composities. Ze zong in verschillende bands. Op autodidacte en eigenzinnige wijze bekwaamde ze zich verder op gitaar en begon met het schrijven van liedjes in 2014 bracht ze haar debuutalbum “My Window” uit en in 2017 volgde de EP “Clouds” (o.a. te koop bij Plato). Onlangs is ze Begonnen aan een 3e Album waarvoor ze samenwerkt met producer Rich Depaolo in Amerika. In 2019 stond ze als eerste Nederlandse artiest op het Falcon Ridge Folk Festival in Hillsdale NY in Amerika. In haar liedjes invloeden uit de folk, jazz en americana. Kleine verhaaltjes met verborgen persoonlijke gebeurtenissen waar iedereen wel iets in herkent.

In een tijdsbestek van vijf liedjes weet Shae je te betoveren met haar verfijnde stem, waarin een eigenheid doorklinkt die je haar voor altijd doet herkennen - Joost Festen,8 weekly "Clouds"

Mooie afgeronde liedjes met invloeden uit de jazz, folk en bluesmuziek. De vijf composities, waarop Ellen onder meer het verlies van haar moeder verwerkt sluiten prima aan bij haar vertederende vocalen, die qua timbre en frasering soms doen denken aan Janis Ian - Johan Schoenmakers,Altcountry forum "Clouds"

Haar debuutalbum bevat uitstekende Americana - Johan Derksen,muziek voor volwassenen "My Window"

Ellen heeft een prachtige loepzuivere stem "Clouds is helaas maar een EP maar wat een kwaliteit en wat een uitstraling. Om te zoenen zo mooi. - Fred Schmalle, Real Roots Café "Clouds"

Met minimale middelen een verrassende muzikale diepte achter haar betrokken teksten over armoede, ruzie en buitengesloten worden. Ze blijkt een overtuigende singer/ songwriter die veel meer ziet dan het zeeuwse landschap - Ruud Heijer, Kippenvel.net "My Window"

www.ellenshae.com

Foto’s
Video’s

Line-up
    Shows
    Gecreëerde kansen
    Contact

    Je moet ingelogd zijn om deze pagina te bekijken.