Update browser

Update je browser

Je gebruikt een oude browser in een moderne omgeving. Om vi.be ten volle te benutten, kun je beter updaten.

0:00 / 0:00
In Da Mix
Je profiel aanpassen gaat veel beter met een HTML5 browser. Hier kun je er een downloaden.
Details
Bio

Our Common Sense, is een jeugdig collectief die zich volop de iets hardere kant van de muziek smijt sinds 2014. Hun genre kan het best omschreven worden als post/stoner metal begeleid door post-hardcore vocals, zowel clean als iets steviger. De invloeden zijn terug te vinden in Karma To Burn, Steak Number Eight, Prong, Truckfighters, Orange Goblin, Bring Me The Horizon, Sylosis en vele anderen.


In hun begindagen (2014-2016) was Our Common Sense vooral bekend als een instrumentele band. De gebroeders Baetslé en een goede vriend richtten een project op gevoed door hun liefde voor muziek. Bijna drie jaar na het ontstaan en na de passage van verschillende muzikanten vonden Jelle, Seppe en Glenn hun tweede gitarist Stijn die het stoner genre implementeerde in de heavy metal sound van Our Common Sense. In het begin van 2017 transformeerde de band naar zijn volledige line up door Thomas te verwelkomen, waarna het schrijven van de EP begon. Door de toevoeging van de ruwe empathische stem liet OCS hun status achterwege als instrumentele band. De verschillende sounds en achtergronden leidde tot een ondefinieerbaar genre met sporen van stonerrock, post-metal en sludge. Deze omstandigheden zorgde voor de release van Mankind’s Worst To Know in maart 2018. Deze vijfdelige EP vertelt het verhaal van de hedendaagse maatschappij en hoe zij deze ervaren. Hoe blikken elke beweging die men maakt hen achtervolgt, en heel snel een oordeel vellen over elke handeling en men als versteend achter laten.

Na het winnen van de voorrondes en de finale van Steenworp Zeeuws-Vlaanderen werden er verschillende deuren geopend. Er volgde een passage van verschillende optredens in het Zuiden van Nederland met als hoogtepunten een derde plaats op de “road to Graauwrock”, een optreden op het festival “Kreekrock” en het openen van “Weitjerock editie 2018”, waar ze onder meer het podium deelden met The Van Jets, Absynthe Minded, CPeX en Goose. In eigen land leidde dit tevens ook tot de support van Buzzkill Baby en het delen van de affiche met Moments en Signs Of Algorithm.

Good to know:

Shortlist best metal EP of the year 2018 Rock XXL

1ste plaats: Steenworp Bandwedstrijd Finale '18 (NL)

Opener Mainstage WeitjeRock '18 Festival (NL) met oa. The Van Jets, Millionaire, Goose, Jett Rebel, Absynthe Minded,...

1ste plaats: Vrij Podium JH De Route '17 (BE)

3de plaats: Road To Graauwrock '18 (NL)

Juryprijs: Voorronde Steenworp bandwedstrijd '18 (NL)

Selectie: Vestrock Rally '18 (NL)

Foto’s
Video’s

Line-up
  Shows
  Track record
  Track record
  Gecreëerde kansen
  Contact
  Je bericht is verstuurd.
  Name is required
  Email is required
  Message is required

  ourcommonsense@outlook.com

  +32486215806

  Industrieweg 122F Wondelgem (Repetitekot)