VI.BE

Twintig acts en een ‘Belgium Booms’-HQ op ESNS 2020

Twintig acts en een ‘Belgium Booms’-HQ op ESNS 2020

Maar liefst 20 Belgische acts in het officiële programma van één van de belangrijkste showcasefestivals

12.12.19

Nieuws

Van 15 tot 18 januari 2020 vindt in Groningen de 34ste editie plaats van Eurosonic Noorderslag: een van de belangrijkste Europese showcasefestivals & muziekconferenties.

Charlotte Adigéry

Charlotte Adigéry

Meer dan 4.000 muziekprofessionals van over de hele wereld verzamelen gedurende vier dagen in het hoge noorden van Nederland. Overdag is er tijd voor panelgesprekken en netwerkmomenten. ’s Avonds krijgen beloftevolle acts de kans om zich in de spotlight te spelen voor een publiek van muziekliefhebbers en professionals.

Deze editie passeren maar liefst 20 Belgische acts de revue in het officiële programma: Kosmo Sound, Blanche, Black Mirrors, The Guru Guru, Lous & The Yakuza, Brihang, Geike, Tanaë, Glauque, Beraadgeslagen, DC Salas, Sloper, Jan Verstraeten, Het Zesde Metaal, Zwangery Guy, Sylvie Kreusch, Charlotte Adigéry, STAKE, Fulco en The Brums.

Charlotte Adigéry is bovendien als enige Belgische act genomineerd voor de Music Moves Europe Talent Awards, de opvolger van de gerenommeerde EBBA Awards. De heren van blackwave. sleepten vorig jaar nog een MMETA in de wacht.

Het focusland voor deze editie van ESNS 2020 mag dan wel Zwitserland zijn. Ook België is dus stevig vertegenwoordigd. We hebben bovendien voor het eerst een Belgische uitvalsbasis, die we onder de ‘Belgium Booms’-vlag delen met de collega’s van Wallonie-Bruxelles Musiques en Sabam for Culture. Van woensdag 15 tot en met vrijdag 17 januari is ’t Feithhuis (vlakbij de Grote Markt) van ons!

't Feithhuis in Groningen - ons Belgium Booms HQ

't Feithhuis in Groningen - ons Belgium Booms HQ

We organiseren er onder meer onze jaarlijkse Belgium Booms-netwerkmoment en hosten er een vergaderruimte. Tot slot zijn we, voor het eerst sinds lang, opnieuw van de partij op Noorderslag. Het – normaal gesproken uitsluitend Nederlandse luik van het festival – focust dit jaar op het succes van Nederlandstalige acts, en de uitwisseling tussen Vlaanderen en Nederland. Er volgt een dagprogramma van panels, speed meetings en netwerkmomenten, in samenwerking met Dutch Music Export en De Brakke Grond. Maar daarover later meer.


Meer informatie
Nico Kennes
esns.nl
BelgiumBooms.be

Promo adverteren

Reclame