VI.BE

Open call voor innovatieve projecten tussen start-ups en de muziekindustrie

Tot 13 juli kan je als organisatie intekenen op de open oproep voor Europese samenwerkingen, georganiseerd door het Hamburgse Ministerie van Cultuur en Media.

22.06.20

Nieuws

Het jaarlijkse Music WorX Accelerator-programma, is een Europese open call voor innovatieve samenwerkingen tussen start-ups en de muziekindustrie.

Het project wordt gedragen door Hamburg Kreativ Gesellschaft, een publieke organisatie die deel uitmaakt van het Ministerie van Cultuur en Media van Hamburg. Zij hebben als doel de creatieve industrieën te ondersteunen.

De call voor 2020 werd onlangs gelanceerd, en inschrijven kan tot 13 juli via het application form.

Praktisch

Concreet maak je kans op 5.000 euro ondersteuning voor de ontwikkeling van je idee, bovenop een maximum van 1.500 euro maandelijkse onkostenvergoeding voor je team.

Minimum twee teamleden moeten minstens één week per maand (tussen augustus en november) beschikbaar zijn om actief mee te werken aan het project. Meer bepaald:

  • 24 tot 28 augustus
  • 21 tot 25 september (aansluitend op het Reeperbahnfestival)
  • 19 tot 23 oktober
  • 16 tot 20 november
  • finale pitch Music WorX: 23 november (onder voorbehoud)

De bedoeling is om de uitwisseling in Hamburg te laten doorgaan. Maar als dat niet mogelijk blijkt omwille van coronamaatregelen, wordt er gezorgd voor een online alternatief.

Meer info

Details vind je op de website van Hamburg Kreativ Gesellschaft.

Voor overige vragen kan je (in het Engels of Duits) terecht bij claudia.wondratschke@kreativgesellschaft.org

Repetitieruimtes launch

Reclame