VI.BE

Monkey Week 2020: open call voor artiesten

Het showcasefestival in Sevilla lanceert een open oproep voor artiesten. Of er speciale coronamaatregelen getroffen worden is nog niet aangekondigd.

30.06.20

Nieuws
slumberland © monkey week

slumberland © monkey week

Van 18 tot 21 november 2020 vindt de twaalfde editie van Monkey Week plaats in Sevilla. Het Spaans showcasefestival biedt jaarlijks een internationaal podium aan acts uit onder meer Spanje, Portugal, Frankrijk, Oostenrijk, het Verenigd Koninkrijk, Zweden, België, Slovenië, Luxemburg, Colombia, Mexico, Chili en Denemarken. Of het festival - omwille van coronamaatregelen - dit jaar onder andere omstandigheden zal plaatsvinden, is nog onduidelijk.

Monkey Week maakt deel uit van het INES-netwerk (Innovation Network of European Showcase Festivals). De nadruk ligt er op de shows zelf (weinig overlappende programmering) en op matchmaking, maar er is ook een conferentieluik.

Monkey Week wil een alternatief bieden voor de grotere, meer industry-driven festivals. Doordat het festival ook toegankelijk is voor het brede publiek, verschilt zowel de sfeer als het uitgangspunt van de shows er van de meeste andere showcasefestivals.

Vorig jaar pronkten Slumberland, Fornet, Lenny Pistol en Yamila op de affiche. En ook dit jaar lanceert het festival een open call voor artiesten.

Praktisch

Acts die in aanmerking willen komen voor het showcasefestival kunnen zich via het artist application form aanmelden tot 17 juli.

Meer informatie

MonkeyWeek.org
Nico Kennes
 

Repetitieruimtes launch

Reclame