VI.BE

Vraag steun aan LIVE2020

De afgelopen maanden zamelde solidariteitsfonds LIVE2020 geld in om financiële steun te bieden aan de zwaar getroffen livemuzieksector. Eerder werd al een eerste schijf van 170.000 euro uitgekeerd, maar vanaf vandaag – 15 december – tot 21 januari kunnen muziekprofessionals die kampen met financiële moeilijkheden een aanvraag voor steun indienen.
 

15.12.20

Nieuws

In tegenstelling tot de eerste steunronde, toen zowel individuen als organisaties op steun konden rekenen, focust LIVE2020 nu specifiek op individuele dossiers van muzikanten en muziekprofessionals die zwaar getroffen zijn door de huidige gezondheidscrisis. Maximaal 200 dossiers kunnen worden goedgekeurd. De beoordeling gebeurt door een onafhankelijke jury, bijgestaan door de Koning Boudewijnstichting, op basis van vooraf bepaalde criteria. Per goedgekeurd dossier zal een steun van maximum 750 euro toegekend worden. Een gedetailleerd overzicht van de criteria voor individuen en het aanvraagformulier zijn te consulteren via deze link.

LIVE2020 helpt al wie livemuziek mogelijk maakt. Van backliner tot stagehand, van muzikant tot boekingsagent, van dj tot podiumbouwer, van geluidstechnicus tot roadie. Wie het nu financieel moeilijk heeft, verdient de steun van het fonds. Want de livemuzieksector is unplugged. Letterlijk. De eens zo bloeiende livemuzieksector bloedt. LIVE2020 biedt geen alternatief voor de huidige en toekomstige steunmaatregelen van de overheden. Deze zijn en blijven nodig. LIVE2020 wil dat duwtje in de rug geven. 

Van duyster sweaters tot kerstkaartjes: acties ten voordele van LIVE2020

De voorbije weken werden weer prachtige steunacties opgezet ten voordele van LIVE2020.  Zo bracht de verkoop van duyster T-shirts en sweaters 11.250 euro op. Een veiling van Red Bull Elektropedia was goed voor bijna 26.000 euro. Elke week komen er nieuwe initiatieven bij. Momenteel lopen er acties van onder andere Muziekcentrum Dranouter, Het Depot en PXL-Music. Nieuw en opvallend is ook de lancering van een collectie venue T-shirts. Twaalf bekende en aanstormende Belgische designers en visuele artiesten ontwierpen onder impuls van het creatief agentschap Happiness een exclusief shirt voor evenveel clubs, van AB over Pilar, van Botanique tot Trix. De opbrengst uit de verkoop van de unieke T-shirtcollectie gaat integraal naar het steunfonds. Ook nieuw: BidForLIVE2020, een veiling van collector items en memorabilia tijdens de komende Week van De Belgische Muziek, van 8 tot 14 februari. Een speciale vermelding ook voor Marthe Van Loy. Zij ontwierp en verkocht kerstkaartjes voor LIVE2020. Opbrengst: 2250 euro. Hartverwarmend mooi is dat. Meer lezen over alle acties? Dat kan via LIVE2020.be. Het fonds steunen kan door een gift over te maken, een solidariteitsactie te steunen of er zelf één op te zetten. Samen zijn we #UnitedForLiveMusic.

BidForLIVE2020: muzikale collector’s items gezocht voor veiling

Overzicht steunmaatregelen muzieksector