VI.BE

Internationale praktijksafari met Live DMA bij 4AD

Internationale praktijksafari met Live DMA bij 4AD

Pulse on Tour gaat internationaal! Het transitienetwerk plant een digitale praktijksafari in samenwerking met Live DMA, European Network for live music venues, clubs and festivals, en de Belgische duurzame concertzaal 4AD. Het wordt de allereerste internationale uitwisseling van een reeks safari’s in het buitenland, telkens in samenwerking met Live DMA. Starten doen ze in het schone Diksmuide bij 4AD waar je op 26 november een blik achter de schermen kan krijgen.

19.11.20

Nieuws

Bij elke stap in haar groei maakte 4AD de oefening: hoe kunnen we op de meest duurzaam verantwoorde manier ons programma, ons (beleids)plan, onze bouwwerken, enzovoort, realiseren. Hoe uiteenlopend de noden ook, ze begonnen altijd vanuit deze reflectie. Een muziekclub, vindt 4AD, is geen eiland, maar een onderdeel van het maatschappelijk leven. Daarom werd aanhoudend gezocht naar manieren om de werking budget- én mensvriendelijker te maken en zo zijn ze sinds 2015 het eerste CO2-neutrale kunstenhuis in België.

Ook voor deze praktijksafari gaat Pulse on Tour digitaal: dat bespaart je alvast een mogelijks verre verplaatsing! Bovendien laten de huidige maatregelen het niet toe om groepen mensen op een evidente manier samen te krijgen. Als onderdeel van een reeks van praktijksafari’s waarbij ze ook op bezoek zullen gaan bij kunsthuizen in het buitenland past deze uitstap perfect in het digitaal concept. Reis dus vanuit jullie zetel mee, op bezoek bij goede praktijken in meerdere landen.

Digitaal?! Geen zorgen, het concept blijft hetzelfde. Pulse on Tour gaat met een kleine groep mensen op bezoek bij initiatieven en organisaties waar deelnemers in gesprek gaan met de mensen achter deze projecten om zo een verdiepende uitwisseling mogelijk te maken. 

Voor wie is deze safari?

Transitiemanagers in de culturele-, jeugd en media-sector, maar evengoed zakelijk coördinatoren, gebouwbeheerders, enzovoort. Kortom professionals en vrijwilligers die geïnteresseerd zijn in duurzaamheid en gebeten zijn door termen als eco, bio, SDG, recycling en up-cycling.

Let op: Deze safari zal doorgaan in het Engels aangezien Pulse on Tour in gesprek gaat met internationale partners.

Heb je interesse? Inschrijven doe je best zo snel mogelijk want de plaatsen blijven beperkt. Eens je bent ingeschreven ontvang je een Zoom-link.

Schrijf je hier in!