VI.BE

Het Flanders Folk Network is een feit!

Het gloednieuwe Flanders Folk Network (FFN) wil iedereen actief in de folksector samenbrengen en zo het aanspreekpunt zijn voor zowel de eigen scene als voor het beleid en het globale cultuurlandschap.

13.05.20

Nieuws
© ward dhoore

© ward dhoore

Vlaanderen bulkt van het muzikale talent binnen het folk genre. Heel wat bands toeren over de hele wereld en Vlaamse topmuzikanten bekleden een unieke positie binnen de internationale traditionele muziek. Daarnaast kent Vlaanderen heel wat organisaties die folk en traditionele muziek de nodige ondersteuning geven voor podia, logistiek en promotie. 

Het genre heeft de laatste jaren een inhaalbeweging gemaakt op het vlak van professionalisering en profilering. Daaruit is de nood gegroeid om één aanspreekpunt binnen Vlaanderen te hebben, die de eigen scene samenbrengt en zo de belangen kan behartigen van die sector.  

Enkele spelers binnen het genre hebben het Flanders Folk Network opgericht. Flanders Folk Network (FFN) wil het aanspreekpunt zijn voor zowel de eigen scene als voor het beleid en het globale cultuurlandschap. Het is een netwerk, gedragen door de brede folk scene, dat met één stem spreekt voor die scene. FFN nodigt iedereen die bezig is met folk en traditionele muziek in Vlaanderen uit lid te worden van het netwerk. 

FFN wil een positief verhaal brengen dat het genre promoot in binnen- en buitenland. Dit doet FFN onder andere door het organiseren van de Flemish Folk Awards. Met de Flemish Folk Awards zet het netwerk de artiesten centraal die potentieel hebben binnen de internationale trad scene. Het is een moment waarop de hele sector samenkomt om het mooiste wat de scene het afgelopen jaar heeft uitgebracht te vieren. Voorjaar 2021 zal de eerste editie plaatsvinden. De nominatie- en selectieprocedure wordt binnenkort bekend gemaakt via de site en social media van FFN. 

Ben je als muzikant, podium, boeker, label… bezig met folkmuziek? Schrijf je dan nu zeker in voor de mailinglist via de website en blijf op de hoogte van alle plannen. 

Meer informatie

www.flandersfolknetwork.be

VI.BE zkt stagiairs 2022

Reclame