VI.BE

Europe Jazz Network annuleert jaarlijkse conferentie

Het Europese jazznetwerk EJN kondigde formeel aan dat hun jaarlijkse conferentie geannuleerd wordt door de huidige coronacrisis.

16.07.20

Nieuws

De EJN board en AtoZ Foundtion (de host van de aankomende editie van de European Jazz Conference) waren al sinds mei in overleg over het al dan niet laten doorgaan van het event in Sofia aankomende september. Er werden ook voortdurend alternatieve scenario’s (bijvoorbeeld een online editie of op een later tijdstip in het jaar) overwogen. Deze week werd dan uiteindelijk beslist dat de European Jazz Conference dit jaar geannuleerd wordt. AtoZ Foundation blijft in de toekomst wel host: de 2022 editie zal doorgaan in Sofia, Bulgarije.

De formele algemene vergadering voor leden, waar naar jaarlijkse gewoonte o.a. gestemd en gediscussieerd wordt over nieuwe board members, de nieuwe president, de begroting en het actieplan voor het toekomstige jaar, zal zoals gepland plaatsvinden op donderdag 10 september 2020 om 15u30 (CEST). Voor de eerste keer zal dat volledig online gebeuren. Er zal dan ook aangekondigd worden waar en wanneer de volgende European Jazz Conference in 2021 zal plaatsvinden. Na de AV wordt er een online aperitivo gehouden.

Het netwerk wil echter niet stilzitten en organiseert daarom tijdens september en oktober enkele online activiteiten en werkgroepen. Daarnaast hopen ze enkele kleinere, fysieke evenementen te kunnen organiseren later dit najaar en in het voorjaar van 2021. Binnenkort volgt meer informatie hierover.

Meer informatie

Website

Vragen? Lize, onze jazz, folk & world medewerker, at your service!

VI.BE zkt stagiairs 2022

Reclame