VI.BE

Dit is de dinsdag van de Week van de Belgische muziek

Dit is de dinsdag van de Week van de Belgische muziek

Na een flitsende start heeft ook de tweede dag van De Week van de Belgische muziek veel in petto. Ontdek wat er in jouw lokale muziekwinkel, het cultuurcentrum en meer gebeurt.

05.02.21

Nieuws

Ter gelegenheid van de week werden meer dan 100 initiatieven op poten gezet, je kan ze allemaal ontdekken via weekvandebelgischemuziek.be. Zie je het bos even niet meer door de bomen tussen al die acties? At your service; hier is een overzicht van wat jij niet mag missen vandaag.

1 — Kijk naar de muziekshow(s) op Eén

Op dinsdag en donderdag kan je kijken naar 2 unieke liveshows op Eén. Bekende artiesten delen hun hits en het podium met hun grote idool of een bevriende collega. Bart Peeters presenteert een indrukwekkende trein van live gebrachte hits en verrassende muzikale dates vanuit het Koninklijk Circus.

Ontdek alle artiesten:

Twee unieke muziekshows met verrassende duetten op Eén

2 — Lokale muziekwinkels en streamingplatforms kleuren Belgisch

Dankzij BEA MUSIC krijgen Belgische albums die het afgelopen jaar verschenen in elke platenzaak het label van de Week van de Belgische muziek. Bovendien steken de winkels hun vitrine in een Belgisch jasje. Ook op je favoriete streamingplatforms vind je het herkenbare hartje!

Check alle info:

Check de Belgische muziek in lokale muziekwinkels en op streamingplatforms

3 — Belgische jazzsector verenigt zich met #UnitedWeJazz

De Belgische jazzsector steekt de koppen bijeen en houdt een heuse jazz marathon met oud en nieuw beeldmateriaal. Ook toffe andere jazzinitiatieven worden gedurende de hele Week van de Belgische muziek in de spotlights gezet met artist talks, Spotify playlists, virtual jams, enz.

Check alle initiatieven:

Belgische jazzsector verenigt zich met #UnitedWeJazz

Kijk en luister Belgisch!

In lokale muziekwinkels, concertzalen en clubs tot in scholen, cultuur- en gemeenschapscentra, jeugdhuizen en bibliotheken: tijdens de tweede week van februari staat Belgische muziek in heel het land centraal. Ook op je radio en tv hoef je niets te missen. Een overzicht:

Kijk en luister: de Week van de Belgische muziek op jouw tv en radio

Verder op het programma 

Meer ontdekken? Check dan zeker www.weekvandebelgischemuziek.be.

Toon je hart voor Belgische muziek: deel je liefde met hashtag #weekvandebelgischemuziek, gebruik onze Facebook profielfotokader, zet je op aanwezig op ons Facebook event, schaf je Week van de Belgische muziek-sweaterT-shirt of tote bag aan en verspreid massaal het label.

Dit is de maandag van de Week van de Belgische muziek

Dit is de dinsdag van de Week van de Belgische muziek

Mis niets van de woensdag van de Week van de Belgische muziek

De Week van de Belgische muziek: het is donderdag!

We gaan het weekend in van de Week van de Belgische muziek

Stagiairs najar

Reclame