VI.BE

Bruzz gaat full Belgisch

In de Week Van De Belgische Muziek zet BRUZZ naar aloude gewoonte de puntjes op de i, quoi. Ze tillen de hedendaagse grootstedelijke popmuziek uit ons land naar het hoogste schavotje. 

24.01.21

Nieuws
© stikstof

© stikstof

Je moet bij BRUZZ zijn voor de crème de la crème van onze geliefkoosde muziekgenres: hiphop, r&b, soul, afro, funk, nu jazz, disco en al wat groovy klinkt. Onze hoofdstad kent hoogdagen in haar hiphopscene en het is precies daar dat wij het jonge, onontgonnen talent opvissen en een forum geven. De hele week lang hoor je op de radio de beste zogeheten ‘urban’-grooves van Belgische bodem, met extra aandacht voor wat Brussel op dat vlak te bieden heeft.

Je hoort en ziet livesessies van jonge wolven zoals Saskia, David Numwami, John Parm, Iliona en Kau! Trio. Daarnaast spitten ze de hiphop van onze hoofdstad uit, van rap over breakdance en street art tot bij turntablism. Hiphopkenners kunnen meedoen aan onze hiphopquiz of met onze muziekjournalisten de coulissen van de Brusselse hiphopgeschiedenis induiken. In het verzoekplatenprogramma d’OFFICE mag muziektempel AB een hele week de beste pop van de voorbije jaren kiezen. “BruxellesVie”, meende Damso al terecht. “Shit is zo goed”, orakelde ene Zwangere Guy in dat verband.

  • maandag: Saskia
  • dinsdag: John Parm
  • woensdag: David Numwami
  • Donderdag: Lyna
  • vrijdag: KAU trio

Wie zoals hij de boel lekker kapot wil, checkt BRUZZ. Voor- en nasmaakjes nodig? Check de Spotifylijsten van BRUZZ #ikluisterbelgisch en BRUZZ ICE!

DNL 2021 v2

Reclame