VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

MaMA Festival 2020 geannuleerd
transistorcake © aljocha hamerlynck

MaMA Festival 2020 geannuleerd

Het onverhoopte is dan toch gebeurd: de Parijse hoogmis voor opkomend muziektalent werd zonet geannuleerd.

06.10.20

Nieuws

Het heeft een hele tijd geduurd vooraleer het MaMA Festival in Parijs de knoop doorhakte aangaande de editie van 2020. Aan het eind van de zomer werd dan toch beslist om een edititie op poten te zetten van 14 tot en met 16 oktober.

Transistorcake, David Numwami en Noé Preszow zouden dit jaar de Belgen zijn op de affiche. VI.BE zou hen dan ook ondersteunen via een een Belgium Boomscampagne, in samenwerking met onze collega’s van WBM.

Maar het heeft niet mogen zijn. Na het verstrengen van de maatregelen in Parijs, zoals aangekondigd tijdens de persconferentie van maandag 5 oktober, volgde daags nadien het verdict: de organisatie annuleert MaMA Festival 2020.

Een bijzonder pijnlijk besluit, want de afgelopen maanden had de organisatie er alles aan gedaan om het festival toch mogelijk te maken - onder sterk aangepaste omstandigheden. Door een resem voorzorgsmaatregelen zoals mondmaskers, handreinigingsgel, gestroomlijnde flow van bezoekers en social distancing hadden er 70 fysieke concerten en 140 (online) panels en talks kunnen plaatsvinden.

Maar door de verplichte sluiting van bars in Parijs, en een verbod op conferenties en andere groepsevenementen voor tenminste twee weken, kan het festival dit jaar niet plaatsvinden. Mensen die al een delegate pass hadden aangekocht worden binnenkort gecontacteerd door de organisatie.

Het officiële persbericht vind je hier

Meer info

mamafestival.com

Contact

Nico Kennes

Stage oproep 2023

Reclame