Update browser

Update je browser

Je gebruikt een oude browser in een moderne omgeving. Om vi.be ten volle te benutten, kun je beter updaten.

0:00 / 0:00
In Da Mix
Je profiel aanpassen gaat veel beter met een HTML5 browser. Hier kun je er een downloaden.
Details
Bio

Mount Meru ontstond tussen de gezellige drukte van Schaarbeek en de chique van 1000 Brussel. De band vond elkaar in de Brusselse improvisatie scene. Met amper drie repetities in de kleren trok de groep naar CC De Warande. Het is dat relatieve gebrek aan gewoonte dat het ongekunstelde en speelse resultaat heeft bepaald. Arbres blijft een plaat met liedjes, songs, gespeeld door muzikanten die vrije improvisatie in hun lijf hebben. Geregistreerd door Ted Masseurs (Stef Bos, Jef Neve, Joachim Badenhorst, Sir Yes Sir), nadien gemixt door Werner Pensaert (U2, Jef Neve, Hooverphonic, Stef Kamil Carlens) en gemasterd Darcy Proper (Steely Dan, The Eagles, R.E.M., Donald Fagen).

Arbres is een uitnodiging om naar de samenleving te kijken. Over de zoektocht naar waarden van een generatie atheïsten. Over de gulzigheid en de haast waarmee deze maatschappij natuurlijke en menselijke bronnen op soupeert. Over grote en kleine helden. Bomen zijn de metafoor voor de relatieve eeuwigheid van de natuur, voor de onverzettelijk, de traagheid en – wie weet – de overwinning.

In 2012 kreeg Mount Meru de kans deel uit te maken van Manufactuur, een muzikaal laboratorium van De Bijloke (Gent). Een plaats om naar hartenlust te experimenteren en de grenzen van het eigen muzikale universum af te tasten. De groep onderzocht er hoe het naturalisme van de 19e eeuw toe te passen op hedendaagse muziek. Hoe inhoud en drama in lijn te brengen met de muzikale ervaring. En wat de rol is van natuurlijkheid.

Foto’s
Video’s

Line-up
  Shows
  Track record
  Track record
  Gecreëerde kansen
  Contact
  Je bericht is verstuurd.
  Name is required
  Email is required
  Message is required