Update browser

Update je browser

Je gebruikt een oude browser in een moderne omgeving. Om vi.be ten volle te benutten, kun je beter updaten.

0:00 / 0:00
In Da Mix
Je profiel aanpassen gaat veel beter met een HTML5 browser. Hier kun je er een downloaden.
Details
Bio

Marie François bespeelde haar eerste pianotoetsen toen ze amper vijf jaar oud was. Ze studeerde Summa Cum Laude af als bachelor aan het Conservatorium Maastricht, waar ze les volgde bij Joop Celis. Recent rondde ze ook haar masterstudie Summa Cum Laude af bij Alan Weiss in het Leuvense Lemmensinstituut. Dit jaar studeerde ze opnieuw Summa Cum Laude af onder Polina Leschenko.

In België was ze reeds te horen in verschillende culturele centra, verder verzorgde ze al verschillende concerten in Nederland, Duitsland, Luxemburg en Italië. Een van haar optredens vond plaats in de Kleine Zaal van het Concertgebouw in Amsterdam. Ze werd uitgenodigd voor het B-Classic festival in 2015 en het International Pianofestival in Miami, USA in 2016 en in 2018 nam ze deel aan het Kamermuziek festival in Schiermonnikoog en het Aurora Music Festival in Zweden.

Ook was ze één van DeZes, een jongere jury die voor Canvas commentaar gaf tijdens De Koningin Elisabeth Wedstrijd 2016.

Marie François volgde master classes bij onder andere Elisabeth Leonskaja, Valentina Berman, Alexander Melnikov, Peter Donohoe. Ze nam ook drie jaar deel aan de Academia Chigiana in Siena, Italië, bij Lilya Zilberstein. Een concertpianist die haar sterk beïnvloed is Sergio Tiempo.

In het najaar zal haar debuut cd verschijnen.

Foto’s
Video’s

Line-up
  Shows
  Track record
  Track record
  Gecreëerde kansen
  Contact
  Je bericht is verstuurd.
  Name is required
  Email is required
  Message is required

  mariefrancois17@gmail.com

  0498/50.40.85

  www.francoismarie.be