Update browser

Update je browser

Je gebruikt een oude browser in een moderne omgeving. Om vi.be ten volle te benutten, kun je beter updaten.

0:00 / 0:00
In Da Mix
Je profiel aanpassen gaat veel beter met een HTML5 browser. Hier kun je er een downloaden.
Details
Bio

Net als nationale trots RvhG houdt Marc Terreur van veel muziekjes.

Zijn eerste avonturen zijn te situeren in de wilde jaren '70, een periode die veel vibers alleen kennen van horen zeggen. Hij begon met een soort new wave meets symphonische rock, deed daarna iets vaags Nederlandstaligs (denk van héél ver aan Bots), en hield zich verder onledig met rechttoe-rechtaan-rock, jazzfunk, een band in het straatje van Radiohead, wat poppy avonturen, en een heuse Pink Floyd tribute band.

Eind 2016 verraste Terreur met een duik in alweer een ander muzikaal bad, toen hij een door pers en publiek gesmaakte cd uitbracht met alternatieve kindermuziek. De Wondere Wereld Van Tucker Zimmerman bevat 22 vertalingen van bijzondere, grappige liedjes van zijn Amerikaanse vriend, song poet Tucker Zimmerman. Deze cd, waarvan deel 2 werd opgesmukt met Floydiaanse geluidseffecten, is o.a. te koop op Bol.com.

Met het verstrijken der jaren begon muzikale duizendpoot Marc Terreur steeds meer eigen werk te schrijven, waarbij het oorspronkelijke Engels gaandeweg plaats ruimde voor zijn moedertaal. Dat laatste kunt u hier op deze pagina, hopelijk met enig genoegen, aan den lijve ondervinden.

<OO>

Terzijde: tussen de bedrijven door sleutelt Marc Terreur ook aan een Nederlandstalig themaprogramma, een bloemlezing van bestaande liedjes die van ver of nabij te maken hebben met het begrip "tijd". Het betreft nummers van de laatste vijf decennia, bekend en minder bekend, soms van oorsprong Nederlandstalig, de meerderheid uit het Engels vertaald. Niet noodzakelijk erg letterlijk, maar altijd met heel veel liefde en respect voor het origineel. Van één zo'n song, dEUS' Nothing Really Ends, vind je hier alvast een schetsje terug. Voor méér kun je terecht op vi.be/DePauze.

Foto’s
Video’s

Line-up
  Shows
  Track record
  Track record
  Gecreëerde kansen
  Contact
  Je bericht is verstuurd.
  Name is required
  Email is required
  Message is required