Update browser

Update je browser

Je gebruikt een oude browser in een moderne omgeving. Om vi.be ten volle te benutten, kun je beter updaten.

0:00 / 0:00
In Da Mix
Je profiel aanpassen gaat veel beter met een HTML5 browser. Hier kun je er een downloaden.
Details
Bio

Louis Wouters (Wilrijk, 1992) is een Belgische rapper en producer. Al van kindsbeen aan had hij interesse voor kunst, cultuur en taal. Dat uitte zich in het schrijven van gedichten en tekenen op vroege leeftijd. Tijdens zijn lagere schooltijd kon je hem vaak terugvinden bij de poëzieclub en op het secundair niveau rondde hij de richting vrije beeldende kunst met vrucht af in de kunsthumaniora van Antwerpen.

Als tiener raakte hij geïntrigeerd door hiphop muziek en de daarbij behorende cultuur. Artiesten als, Jiggy djé, Opgezwolle en Noah’s Ark waren de katalysatoren die hem zelf met muziek aan de slag lieten gaan. Hij begon met zijn teksten op bestaande beats te oefenen en vormde zelfs een eerste crew. Dat liep echter niet lang vlot, maar die tegenslag gaf hem enkel meer drive om er zelf voor te gaan.

Hij heeft zichzelf aangeleerd om piano te spelen en muziek te produceren en richtte op zijn achttien jaar het hiphopcollectief Netwerk op en bracht daarmee een succesvol gelijknamig album uit in 2014. Ze speelden op grote en kleine podia in heel Vlaanderen en groeiden zo door tot een gevestigde waarde binnen de Belgische hiphopscene.

Nadat hij zijn studie Audio Productie aan Syntra Berchem succesvol had afgerond, was Louis klaar om zich op zijn eerste soloproject te storten. Dit resulteerde in de geboorte van de artiestennaam Luie Louis en het album Love Life Louis, dat 6 december 2017 gereleased werd. Met Love Life Louis toont hij hoe veelzijdig hij is. Rustige nummers met gevoel worden afgewisseld door hardere, dansbare en grappige tracks.

Tijdens zijn uitverkochte album release show in Antwerpen eind 2017, toonde hij die veelzijdigheid nog maar eens door zijn Luie Live Band voor te stellen. De samenwerking met drummer Manu Waterschoot, bassist Bruce Creeten, gitarist Ruben Vanhaeren en pianist Antoine Plouvier geeft de live ervaring van een Luie Louis show nog wat extra volume en dynamiek.

In een notendop staat Louis voor liefde, passie, samenwerkingen en bovenal voor de oprechte emoties die hij kwijt in zijn muziek.

Foto’s
Video’s

Line-up
  Shows
  Track record
  Track record
  Gecreëerde kansen
  Contact
  Je bericht is verstuurd.
  Name is required
  Email is required
  Message is required

  louis-dewouters@hotmail.com

  0473965753