VI.BE

VI.BE presenteert: 3 webinars over Web3 in muziek

Verdwaal jij ook soms in termen als Metaverse, NFTs, Web3? Maar ben je wel benieuwd welke impact deze innovaties hebben op de muzieksector? Dan zijn onze 3 online seminars ongetwijfeld iets voor jou!

16.05.22

Nieuws

Hoor jij het ook in Keulen donderen bij termen als Metaverse, NFTs en Web3? Geen paniek, VI.BE to the rescue! In 3 online seminars kijken we naar de relevantie van deze nieuwe ontwikkelingen voor de muziekindustrie, en vooral ook hoe jij ze concreet in jouw praktijk kan integreren.

Web3 is een nieuwe generatie van het internet, gebaseerd op blockchaintechnologie, waarbij decentralisatie, transparantie en een nieuwe invulling van eigenaarschap centraal staan. De meest zichtbare toepassingen zijn de veelbesproken digitale verzamelobjecten in NFT-vorm, maar ook voor events, fancommunity’s, artiest-fanrelaties, muziekdistributie- en consumptie en zelfs muziekcreatie bieden Web3-applicaties heel wat nieuwe mogelijkheden.

VI.BE neemt je samen met topexperts uit het domein mee op digitale safari in de Web3-jungle. 3 sessies boordevol inzichten en hands-on praktijktips. 3 sessies waar je veel van opsteekt en écht mee aan de slag kan. We kijken voorbij de hypes en de miljoenen en tonen je hoe je Web3 concreet in jouw praktijk kan integreren.

Inschrijven

Interesse om één of meerdere sessies te volgen? Per sessie betaal je 30 euro (20 euro voor studenten of max. 1 jaar afgestudeerd*), een combiticket voor de 3 sessies kost 75 euro (50 euro voor studenten of max. 1 jaar afgestudeerd*)

* Mail een kopie van je studentenkaart naar jan@vi.be om deze korting te kunnen gebruiken

Schrijf hier in

Praktisch

Je tickets zijn gekoppeld aan je telefoonnummer en kunnen niet doorgegeven worden. Na het kopen van je ticket ontvang je van ons alle info over hoe je de webinar(s) kan volgen. De opnames van deze webinars en eventueel aanvullend materiaal zullen na afloop van de live webinar ook telkens ter beschikking gesteld worden.

Programma

Sessie 1: De getokeniseerde muziekindustrie. Beloftes en valkuilen van Web3 in muziek.

(Deze sessie wordt in het Engels gegeven)

Dinsdag 21 juni - 15u

Web3 is een op cryptotechnologie gebaseerde evolutie van het internet waar het draait om decentralisatie. De headlines draaien vaak om enorme bedragen, maar op kleinere schaal is er een shift gaande in de relaties tussen muzikanten en fans. Web3 rails, zoals de verschillende technologieën bij elkaar omschreven worden, zorgen voor sterkere interactie, een meer robuuste community, en brengen nieuwe verdienmodellen naar voren. In deze sessie beginnen we met de vraag waarom en wanneer Web3 de juiste tools kan bieden voor artiesten en gaan we dieper in op wat die tools dan zijn en wat ze kunnen bieden. We bespreken zodoende de voor- en nadelen van NFTs, social tokens, en liquide tokens.

Maarten Walraven is gepromoveerd in de geschiedenis en werkt op het snijvlak van muziek en media. Dit doet hij als Head of Operations bij SYMPHONY en zakelijk leider bij Liedhuis. Daarnaast is Maarten co-editor van MUSIC x, een nieuwsbrief over muziek, tech, en innovatie; is hij co-project lead van de Water & Music Academy; en is hij actief in verschillende DAOs (decentralised autonomous organisations).

Dave Curry, also known as Black Dave, is a multidisciplinary creative working at the intersection of anime, streetwear, rap music & web3 tech.

Zet je op aanwezig op het event op Facebook

Sessie 2: All aboard the Web3 train. Concreet aan de slag met wallets en NFTs

Donderdag 22 september - 12u30

NFTs, we hebben er nu ondertussen al veel over gehoord. Maar weet jij hoe en waar je ze kan kopen? Hoe je ze het beste bewaart, en of je ze ooit nog kan terugvinden als je ze vergeet? NFTs kopen (en verkopen) lijkt een heel ingewikkeld proces, maar hoeft dat niet te zijn. Venly heeft de tools en technologie ontwikkeld om het je zo makkelijk mogelijk te maken. Als we de beloftes van Web3 willen gerealiseerd zien, moet blockchain technologie toegankelijk worden voor de grote massa. Na deze workshop beschik je over je eigen crypto wallet, minstens 1 NFT én de skills om de NFT markt te trotseren.

Marijke Wouters is Knowledge Manager bij Venly, de blockchain technologie provider van Belgische makelij, die recent 21 miljoen euro ophaalde om haar visie - blockchain technologie toegankelijk maken voor iedereen - te realiseren. Via de Venly wallet zetten elke dag duizenden mensen hun eerste stap naar Web3, en op de Venly Market worden NFTs op de meest simpele manier verhandeld. Met een focus op gaming en e-commerce biedt Venly zowel bedrijven als eindgebruikers de tools aan om met blockchain aan de slag te gaan.

Zet je op aanwezig op het event op Facebook

Sessie 3: Blockchain ticketing. Hoe maakt blockchain de ticketmarkt transparanter en meer fair?

donderdag 10 november - 12u30

GET Protocol gebruikt sinds 2016 verschillende vormen van blockchain technologie (NFTs, DeFi en andere buzzwords) om tastbare voordelen te brengen aan mainstream artiesten en bezoekers van evenementen.

Het protocol wordt gebruikt door artiesten en organisaties van over de hele wereld om een eerlijk, eenvoudig ticket proces aan te bieden. Tegelijkertijd biedt het systeem dankzij de innovaties voordelen zoals het voorkomen van ongewenste doorverkoop van tickets, het profiteren van de eigen tweedehands markt en het belonen van fans op volledig nieuwe manieren.

Olivier Biggs verzorgt sinds 2017 marketing en communicatie bij GET Protocol. Hij praat met ticketing mensen over NFTs en met NFT mensen over tickets.

Zet je op aanwezig op het event op Facebook

Schrijf hier in

Zin in veel meer over deze topics? Kom naar UNWRAP.!

Voor de tweede keer op rij brengt UNWRAP. de entertainmentindustrie (muziek, media, film en games) samen op 13 en 14 oktober in Kortrijk. Bedrijven, professionals en young potentials komen samen om kennis te delen, projecten te ontwikkelen en elkaar te inspireren. Het wordt een tweedaags festival met sprekers uit diverse hoeken die het publiek hun beeld voor de toekomst van entertainment schetsen. Naast sprekers en panelgesprekken, de zotste cases en demo’s, optredens en netwerkmomenten mét festivalvibes, kunnen bedrijven ook op zoek naar talent op de Career fair of naar investeringen op de Investor track.

UNWRAP. vindt plaats op 13 en 14 oktober op Kortrijk Weide. De eerste line-up en tickets worden midden juni gelanceerd. www.unwrap.be

Jouw ticket voor de Web3-sessies van VI.BE geeft je korting voor UNWRAP! Meer info volgt later.

Ga naar de Web3 sessies op Facebook

VI.BE zkt stagiairs 2022

Reclame