VI.BE

Infosessie beurzen & projectsubsidies Kunstendecreet
  • 18 aug

Infosessie beurzen & projectsubsidies Kunstendecreet

15 september is de volgende deadline voor je project- of beursaanvraag binnen het Kunstendecreet. Kunstenpunt, VI.BE, Cultuurloket en VAi geven je alle nodige info in een uitgebreide infosessie.

Programma

10u: Q&A projecten en beurzen

Afhankelijk van je eigen situatie en artistieke plannen kan je een beurs- of een projectsubsidie aanvragen binnen het Kunstendecreet. Kunstenpunt beantwoordt jouw vragen over het aanvragen van subsidies. Lees hieronder waar je alle informatie kan terugvinden om je voor te bereiden.*

De Q&A verloopt in het Nederlands, maar je kan ook vragen stellen in het Engels (die we in het Engels zullen beantwoorden).

11u10 – 12u10: Interactieve workshops

Aan de hand van een aantal fictieve maar realistische voorbeelden ontdekken we de mogelijkheden van het Kunstendecreet, met een focus op projecten en kortlopende beurzen. Op die manier krijg je het nadenken over functies, disciplines en zelfprofilering binnen het Kunstendecreet snel in de vingers. Na elke casus is er ruimte voor vragen.

De interactieve workshops worden begeleid door Kunstenpunt en de organiserende partners. Je kan de workshop in het Nederlands of in het Engels volgen.

14u30: Webinar Correct Begroten + Q&A

Hoe begroot en budgetteer ik mijn project? De begroting is een belangrijk onderdeel van je projectdossier. Ze moet transparant, geloofwaardig en stevig onderbouwd zijn en worden ingediend in een vooraf opgelegde tabel. In deze sessie leiden we je langs de verschillende rubrieken van de projectbegroting. We schetsen de valkuilen en geven tips en tricks. Tijdens het webinar geven we ook aan hoe je de vertaalslag kan maken van je eigen begroting naar het invuldocument voor je projectdossier.

Cultuurloket beantwoordt live jouw vragen over correct begroten.

Schrijf je hier in!

Hoe voorbereiden?

Voor het eerste uur van de infosessie bundelen we de meest voorkomende vragen en geven we live antwoord en verdere toelichting. Ter voorbereiding kan je volgende zaken doornemen:

  1. Lees de informatiebundel over het Kunstendecreet met relevante basisinformatie. Deze is beschikbaar vanaf begin augustus op kunsten.be.

  2. Wanneer je je inschrijft voor onze informatiesessie, bezorgen we jou in de eerste week van augustus een link naar een video waarin we de verschillende stappen (voor het aanvragen van project -of beurssubsidies) overlopen.

Heb je na het volgen van de informatiesessie nog een vraag? Mail dan naar advies@vi.be. We verwijzen je indien nodig door naar de juiste collega’s bij Kunstenpunt of Cultuurloket. Opgelet: we kunnen geen feedback geven op individuele dossiers!

Misschien ook interessant

Herbekijk de infosessie subsidies aanvragen via het Kunstendecreet van februari 2021.

Datum

18 augustus 2021 van 10:00 tot 16:00