VI.BE

Vandaag! Infosessie beurzen & projectsubsidies Kunstendecreet
  • 16 feb

Vandaag! Infosessie beurzen & projectsubsidies Kunstendecreet

15 maart is de volgende deadline voor het indienen van je beursaanvraag of projectsubsidie binnen het Kunstendecreet. Kunstenpunt, VI.BE, Cultuurloket en VAi zetten je op weg met een Q&A, interactieve workshops en een webinar rond correct begroten.

Programma

10u: Q&A projecten en beurzen

Afhankelijk van je eigen situatie en artistieke plannen kan je een beurs- of een projectsubsidie aanvragen binnen het Kunstendecreet. Kunstenpunt beantwoordt jouw vragen over het aanvragen van subsidies. Lees hieronder waar je alle informatie kan terugvinden om je voor te bereiden.

11u10 – 12u10: Interactieve workshops

Aan de hand van een aantal fictieve maar realistische voorbeelden ontdekken we de mogelijkheden van het Kunstendecreet, met een focus op projecten en kortlopende beurzen. Op die manier krijg je het nadenken over functies, disciplines en zelfprofilering binnen het Kunstendecreet snel in de vingers. Na elke casus is er ruimte voor vragen.

De interactieve workshops (max. 6 deelnemers per workshop) worden begeleid door VI.BE, Kunstenpunt, Cultuurloket en VAi.

14u30: Webinar Correct begroten + Q&A

Hoe begroot en budgetteer ik mijn project? De begroting is een belangrijk onderdeel van je projectdossier. Ze moet transparant, geloofwaardig en stevig onderbouwd zijn en worden ingediend in een vooraf opgelegde tabel. In deze sessie leiden we je langs de verschillende rubrieken van de projectbegroting. We schetsen de valkuilen en geven tips en tricks. Tijdens het webinar geven we ook aan hoe je de vertaalslag kan maken van je eigen begroting naar het invuldocument voor je projectdossier.

Cultuurloket beantwoordt live jouw vragen over correct begroten. 

Schrijf je hier in!

Hoe voorbereiden?

Voor het eerste uur van de infosessie bundelen we de meest voorkomende vragen en geven we live antwoord en verdere toelichting. Ter voorbereiding kan je volgende zaken doornemen:

  1. Lees de informatiebundel over het Kunstendecreet met relevante basisinformatie.

  2. Wanneer je je inschrijft voor onze informatiesessie, bezorgen we jou in de loop van de eerste week van februari een link voor een webinar met de verschillende stappen (voor het aanvragen van project -of beurssubsidies).

Heb je na het volgen van de informatiesessie nog een vraag? Mail je vraag dan naar advies@vi.be. We verwijzen je indien nodig door naar de juiste collega's bij Kunstenpunt of Cultuurloket. Opgelet: we kunnen geen feedback geven op individuele dossiers!

Misschien ook interessant…

Herbekijk de infosessie ‘Kunstendecreet: aanvraag beurzen en projecten’ van 19 augustus 2020

Datum

16 februari 2021 van 10:00 tot 16:30