Update browser

Update je browser

Je gebruikt een oude browser in een moderne omgeving. Om vi.be ten volle te benutten, kun je beter updaten.

0:00 / 0:00
In Da Mix
Je profiel aanpassen gaat veel beter met een HTML5 browser. Hier kun je er een downloaden.
Details
Bio

DUO KIRPICHEVA-DUPONT

Het in 2012 opgerichte duo, studeerde in 2015 onder begeleiding van pianist Itamar Golan af aan het ‘Conservatoire National Supérieur de Musique et de Danse’ van Parijs met ‘mention très bien à l’unanimité’.

Ze speelden reeds concerten in Frankrijk, België, Nederland, Denemarken, Rusland, Zwitserland,… en waren reeds te horen op de radiozenders 'Radio Suisse-Romande' (CH) en 'Radio Klara' (BE).

Het duo heeft een zeer breed repertoire gaande van Mozart tot en met hedendaagse componisten als Peteris Vasks en Michel Lysight en creëerde onder meer werk van Wilfried Westerlinck en Thierry Pécou. Ze brachten ook onbekende werken van Karel Candael, Charles Valentin-Alkan en Lucien Durosoir terug bij het publiek.

Het duo Kirpicheva-Dupont volgde Masterclasses bij Bruno Canino, Pierre Amoyal, Jose Ribera en het 'Quatuor Ebène' en werd in 2014 finalist van de wedstrijd ‘Supernova’ (vroeger ‘Gouden Vleugels’).


NICOLAS DUPONT

Met meer dan zeventig concerten per jaar, is Nicolas Dupont (°1992) één van de meest actieve Belgische kamermusici van zijn generatie.

Onder andere met het het Kugoni Trio (viool-saxofoon-piano) en het duo Andaluza (viool-gitaar), trad hij reeds op in België, Nederland, Luxemburg, Duitsland, Denemarken, Frankrijk, Spanje, Italië, Engeland, Schotland, Zwitserland en de Verenigde Staten. Sterk geëngageerd in de hedendaagse muziek, creëerde Nicolas samen met zijn ensembles reeds talkrijke werken van Belgische componisten.

Hij nam deel aan festivals als Musica Mundi (BE), Encuentro de Musica de Santander (SP), Pablo Casals Festival (FR), Cary Cross Currents Chamber Music Festival (USA), Festival van Vlaanderen (BE), Eckelshausener Musiktage (DUI), Norfolk & Norwich Festival (UK), Windsor Festival (UK), Winchester Festival (UK), Hellensmusic (UK), Buma Classical (NL) en het Klarafestival (BE) en speelde samen met artiesten als Yuzuko Horigome, Máté Szűcs, Mihaela Martin, Pascal Moragues, Julius Berger, Rohan De Silva, Michel Béroff, Olga Sitkovetsky en Valentin Erben.

In België was hij reeds te horen in talrijke culturele centra alsook het Paleis voor Schone Kunsten (BOZAR) en Flagey te Brussel, in AMUZ te Antwerpen en in het Concertgebouw van Brugge.

In het Verenigd Koninkrijk trad hij onder meer als gastleider van het Edinburgh Quartet en met het Argenta Trio op in St Martin-in-the-Fields, Wigmore Hall, King’s Place (Londen), Colston Hall (Bristol) en Colyer Fergusson Hall (Canterbury).

Nicolas Dupont is laureaat van de wedstrijden Jonge Solisten aan Zee (eerste prijs, 2006), Belfius Classics (eerste prijs, 2008), Supernova (eerste prijs, 2013) en Forte Limburg (eerste prijs, 2015). In april 2015 werd hem door het Koninklijk Conservatorium van Brussel de prijs ‘Kolonel en Mevrouw Bisschop-Matthijssen’ toegekend voor verdienstelijke studenten.

Hij was finalist van de 'Royal Academy of Music Club Award' (2016) en de 'Sir Karl Jenkins Music Award' (2016) en werd in maart 2017 door de 'Worshipful Company of Musicians’ en het ‘Concordia Foundation Artists’ Fund’ geselecteerd met het Argenta Trio voor een Recital in Wigmore Hall.

Hij maakte verschillende opnames voor de radiozenders Musiq3, Klara, Radio Suisse-Romande (CH), Radio 4 (NL), BBC 3 (UK) en was in België te zien op de televisiezenders Cultuur7 en Canvas.

Zijn discografie bestaat uit de cd ‘Mockingbird’ met muziek van Wilfried Westerlinck, de cd ‘Fingerprints 2’ in samenwerking met ComAV en Radio Klara en de cd ‘Timelapse’, de debuutplaat van het Kugoni Trio.

Nicolas is lid van het Brussels Chamber Orchestra, het English Chamber Orchestra en het Young European String Camerata en werkte als concertmeester voor de orkesten van het Koninklijk Conservatorium van Brussel, de Royal Academy of Music in Londen en het festivalorkest van Santander, onder leiding van onder andere Michel Tabachnik, Dirk Vermeulen, Peter Csaba en Trevor Pinnock.

Nicolas Dupont begon op vierjarige leeftijd viool te studeren bij Dejan Mijajev.

Hij studeerde met grootste onderscheiding af voor viool aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel in de klas van Yuzuko Horigome en met ‘Mention très bien à l’unanimité’ aan het Conservatoire National Supérieur de Musique et de Danse van Parijs in de klas van pianist Itamar Golan.

Momenteel zet hij zijn studies verder aan de Royal Academy of Music in Londen, in de klas van Rodney Friend (oud-concertmeester New York Philharmonic, London Philharmonic Orchestra en BBC Symphony Orchestra).

Voor zijn buitenlandse studies kreeg Nicolas Dupont de vriendelijke steun van de RotaryClub Antwerpen, de stichting Robus, SWUK Vlaanderen, de Jovaro Stichting, Inspiratum (Axel Vervoordt Stichting), Sir Richard Stapley Trust, Stephen Bell Trust, Bank Delen, de Deena Shypitka Music Awards, Helen Worswick Scholarship en de Drake Calleja Trust.

Nicolas Dupont volgde master classes bij Maxim Vengerov, Mihaela Martin, Zakhar Bron, Ana Chumachenco, Pierre Amoyal, Philippe Graffin, Yair Kless, Ernst Kovacic,… en voor kamermuziek bij A.R. El Bacha, Bruno Canino, Paul Badura-Skoda, Gavriel Lipkind, Ralph Kirshbaum, Rudolf Buchbinder, Claudio Martinez-Mehner, Michel Arrignon, Walter Boeykens,… en bij kwartetten als Talich, Prazak, Danel, Enesco, Chilingirian, Fine Arts, Ebène, Alban Berg enz.

Nicolas speelt op een Giuseppe Petrazzini viool, vriendelijk ter beschikking gesteld door een sponsor.

www.nicolasdupont.eu

OLGA KIRPICHEVA

Olga Kirpicheva (°1987) begon haar muzikale studies in Togliatti, Rusland, en behaalde er diploma’s in notenleer, dwarsfluit en piano.

Ze studeerde vervolgens aan het Tchaikovsky Conservatorium in Moskou bij Vera Horoshina, Elisso Virsaladze en Aleksander Bondurianski.

Hierna behaalde ze samen met de Belgische violist Nicolas Dupont een master kamermuziek aan het CNSM van Parijs, in de klas van pianist Itamar Golan.

Haar internationale solocarrière begon op 13 jaar, toen ze deelnam aan het festival van Vladimir Spivakov in Colmar (Frankrijk), waarna ze een studiebeurs ontving van het Russische Ministerie van Cultuur.

Ze nam deel aan talrijke wedstrijden vanaf haar tiende levensjaar en werd al snel opgemerkt; zo won ze een vierde prijs op het ‘Ettlingen International Competition for Young Pianists’ (Duitsland), een tweede prijs op de ‘Palma d’Oro’ wedstrijd (Italië) en eerste prijzen op ‘De Beethovendagen’ (Rusland) en ‘Concertino Praga’ (Tsjechië). Recent, was Olga finaliste van de ‘Monte Carlo Piano Master Competition’.

Tussen 2003 en 2007 was Olga lid van het ‘Ars Trio’ waarmee ze het tot in de halve finale van de ‘ARD International Music Competition’ in München schopte. Samen met haar collega’s speelde ze in Duitsland, Rusland, China, Denemarken, Armenië, Georgië, Spanje en Tsjechië. Het trio gaat nu verder onder de naam ‘Trio Medici’, en studeert momenteel aan de Muziekkapel Koningin Elisabeth.

Van 2011 tot 2013 speelde Olga met de fluitist Maxim Rubtsov (solofluitist van het ‘Russian National Orchestra’).

Ze maakte reeds opnames voor GTRK-cultuur Moskou, Radio Suisse-Romande, Radio France,…

Olga Kirpicheva volgde Masterclasses bij J. Rouvier, D. Bashkirov, E. Krasovsky, V. Krainev, J. Ribera en Michel Béroff.

Foto’s
Video’s

Line-up
  Shows
  Track record
  Track record
  Gecreëerde kansen
  Contact
  Je bericht is verstuurd.
  Name is required
  Email is required
  Message is required

  nic.las_d@hotmail.com

  0032472644519