Update browser

Update je browser

Je gebruikt een oude browser in een moderne omgeving. Om vi.be ten volle te benutten, kun je beter updaten.

0:00 / 0:00
In Da Mix
Je profiel aanpassen gaat veel beter met een HTML5 browser. Hier kun je er een downloaden.
Details
Bio

Drums ‘n’ Guns wordt begin 2012 opgericht met groepsleden uit Waregem (Win Nellen & Bert Van Thuyne), Aalter (Jan Gobeyn & Marjo De Keukelaere) en Gent (Sam Dufoor).

Allen deelden zij het afgelopen decennium een rijk gevuld verleden in de stonerband Mogul. Met een geheel nieuwe muziekstijl trekt de groep naar The Yellow Tape studio in Gent waar Peter Van de Veire vakkundig een 6 tal songs inblikt. De nummers worden live en analoog opgenomen en nadien gemixt door Maarten Heynderickx M.T.M.S. VOF. De mastering is in handen van Pieter De Wagter in EQuuS Mastering Studio, Elsene.

Deze opnames leveren de groep 32 concerten in een jaar tijd op.

Drums 'n' Guns brengt muziek die niet echt genre-gebonden is. Het stonerrock verleden wordt niet weggestopt, maar de invloeden zijn te divers en de muziek is te gelaagd om alles nog onder dezelfde noemer te plaatsen. Alle groepsleden zijn betrokken bij het creatieproces, waarbij er wordt geïmproviseerd vanuit een bepaalde sfeer, een gevoel, een gebeurtenis of plaats. Muzikale invloeden zoals oa. Jack White, The Drones, BRMC, Motorpsycho, Cult of Luna, 16 Horsepower en Refused werken hierbij inspirerend. Drums 'n' Guns klinkt hierdoor wat complex,... maar juist daarom beklijvend en interessant.

In april 2015 starten de opnames voor een debuut-LP. Opnieuw wordt volgens de beproefde manier en met dezelfde vakmensen gewerkt, met deze keer extra aandacht voor vocals, overdubs en extra arrangementen. In het najaar van 2015 en 9 nummers later krijgt de vinylplaat zijn definitieve vorm. De digitale versie heeft nog een extra bonusnummer.

De hoes is ontworpen door Mario Debaene die eerder al het Drums 'n' Guns logo had ontworpen. Voor fotografie wordt beroep gedaan op Paul Vanhaute.

De Release van "Inanna" valt op 22 januari 2016. Drums ‘n’ Guns trapt het nieuwe jaar muzikaal af en popelt om opnieuw te gaan spelen.

Foto’s
Video’s

Line-up
  Shows
  Track record
  Track record
  Gecreëerde kansen
  Contact

  Je moet ingelogd zijn om deze pagina te bekijken.