Update browser

Update je browser

Je gebruikt een oude browser in een moderne omgeving. Om vi.be ten volle te benutten, kun je beter updaten.

0:00 / 0:00
In Da Mix
Je profiel aanpassen gaat veel beter met een HTML5 browser. Hier kun je er een downloaden.
Details
Bio

THE STORY

In april 2012 sprak Frank Delarue met zijn werkmakker Joris Cuylle waarvan hij wist dat hij al in een groep had gespeeld. Hij zei dat hij graag eens éénmalig wou optreden met een groep voor zijn verjaardag met muziek van Johnny Cash en vroeg of Joris wilde meedoen en of hij nog aan twee muzikanten kon geraken. Een week later zei Joris dat hij 2 mannen gevonden had. Frank speelde nog maar een jaar gitaar en de mannen die Joris mee had waren van een ander kaliber. Ronny Mylle, ooit al een plaat opgenomen met Jus Dorange (At Night) en vaste drummer van The Moondogs toonde zich bereid om het eens te proberen. Jannick Demanet de schoonzoon van Joris zag het ook wel zitten.

De eerste repetities gingen door in het kot van Frank dat hij aan het verbouwen was om er een saloon van te maken. Die periode was hilarisch. Ronny had nog nooit country gespeeld en in den beginne vloekte hij meer dan eens om dat speciaal ritme onder de knie te krijgen. Jannick speelde bas en gebruikte een versterkertje van 20 watt van de Aldi. Frank speelde met zijn gitaar zonder versterker en zong luidkeels zonder micro. Joris was de enige die versterking had want hij had jarenlang bij de FB’S gespeeld.

Maar allee , er werd gerepeteerd om op 9 juni in Saloon Tombstone op te treden ter gelegenheid van Frank zijn verjaardag. Tien nummers werden ingestudeerd op 2 maanden tijd. Er werd die dag een P.A. man ingehuurd en de show kon beginnen. Voor Frank was het de eerste keer en hij moest voor het optreden eerst naar huis om zich te douchen om te kalmeren want hij deed het bijna in zijn broek. Uiteindelijk verliep de avond vlekkeloos en na het optreden bedankte Frank zijn muziekvrienden met een bottle of whisky om zijn droom te helpen realiseren. Voila, de groep zou dus ontbonden worden zoals voorzien. Maar dat was zonder de drie bandleden gerekend. Toen Frank hen de fles whisky gaf, zeiden Joris, Ronny en Jannick unaniem dat ze wilden doorgaan.

Uniek aan deze groep is dat we allen Torhoutenaars zijn. Daar Frank al een naam had, werd voor de andere bandleden ook een naam gezocht. Voor Joris was dat gemakkelijk, met zijn weelderige witte haardos werd terecht de naam The Whiteman gekozen. Voor Jannick was het ook geen probleem, hij wordt misschien ooit professor in de sociologie en is het muzikale brein van de groep, dus The Professor it became. Door de imposante figuur en charismatisch uitzicht van onze doorwinterde drummer lag ook zijn nieuwe naam voor de hand: The Godfather.

Er werd verder gerepeteerd en in augustus had de groep haar eerste festivaloptreden beet op HERDERROCK. Na afloop was de kritiek unaniem en veelbelovend. Allen zeiden dat deze groep veel te vroeg op de affiche stond. In oktober werd beslist om een installatie aan te kopen, gedaan met klooien zonder een echte installatie. Hetverhoogde de kwaliteit van de groep enorm. Na enkele optredens in cafeetjes werd besloten om Kom Op Tegen Kanker, organisatie van de sportdienst van Stad Torhout, te steunen met een benefietoptreden in de Club De B op 15 februari 2013. Het optreden vond exact 10 jaar na de dood van Johnny Cash plaats, wat het optreden nog meer speciaal maakte. Het optreden was het grootste dat de groep ooit gegeven had, en het werd een groot succes met meer dan 300 toeschouwers. Velen konden het niet geloven dat er in een zo’n korte tijd er zo’n hechte band op het podium stond.

Momenteel kan de groep u een repertoire aanbieden van een 30 tal nummers. Uniek aan deze groep is dat zij enkel en alleen nummers spelen die door Johnny Cash werden geschreven en gezongen. De groep heeft dus keuze uit een enorm arsenaal aan nummers, aangezien Johnny Cash meer dan 1500 nummers zong. De keuze wordt onderling door de bandleden bepaald. Ook uniek is dat zij niet alle nummers klakkeloos kopiëren maar meestal een eigen versie maken. I am everywhere werd een zachte rockversie, Nobody werd in een blues jasje gestoken, Johnny Yuma werd dan weer wat rapper gespeeld… De set beloopt de ganse periode van Cash. Zowel rockabilly, gospel, country als nummers die hij op het eind van zijn carrière coverde (van U2 tot de Nine Inch Nails), kleuren de gevarieerde set list. Uniek is ook het begin van het optreden, maar dat verklappen we niet…

Kortom, een live groep die ambiance, vuur, passie en beleving uitstraalt .Het is een echte vriendengroep geworden en het plezier tijdens hun optreden straalt over op hun publiek. De optredens worden zowel door jong en oud fel gesmaakt, mede door de schijnbare nonchalance maar geniale en altijd stilstaande The Whiteman, de passie en gedrevenheid en virtuoze nimmer stilstaande The Professor, de gekke bekken trekkende, ervaren en drumstokjes kapot slaande onmisbare The Godfather, en de minst ervaren, soms vergeetachtige maar desalniettemin met een prachtige basstem bedachte Johnny Yuma himself.

Er is ook een live cd opgenomen in de B52 in Eernegem, prachtig geremasterd door Stefaan Vantyghem. Deze cd bevat 16 nummers en heeft de toepasselijke naam:

ON THE RAILS.

De groep kunt u boeken, PA inbegrepen, via een simpel telefoontje naar Frank Delarue , 0471/78.55.39 of via e-mail naar frank.delarue@hotmail.com

De setlist:

Folsom prison blues, Sunday morning coming down, San Quintin, Ring of fire, Give my love to Rose, Hurt, One, The carpenter, Sixteen tons, Cry cry cry, Will the circle be unbroken, Wayfaring stranger, Nobody, Jackson, Cocaine blues, Kate, Walk The Line, I’ve been everywhere, The Tennessee Stud, I got Stripes, Casey Jones, Orange Blossom Special, Johnny Yuma, Bonanza, Country roads, The Highwayman, Get Rhythm, Ghost Riders (in the sky), A boy named Sue, She used to love me a lot.

Foto’s
Video’s

Line-up
  Shows
  Track record
  Track record
  Gecreëerde kansen
  Contact

  Je moet ingelogd zijn om deze pagina te bekijken.