Update browser

Update je browser

Je gebruikt een oude browser in een moderne omgeving. Om vi.be ten volle te benutten, kun je beter updaten.

0:00 / 0:00
In Da Mix
Je profiel aanpassen gaat veel beter met een HTML5 browser. Hier kun je er een downloaden.
Details
Bio

Ooit zaten enkele vrienden samen met een gemeenschappelijke liefde voor muziek en tussen pot en pint ontsproot het wilde idee een band op te richten. Een aantal pinten later was Brutal Exposure een feit. Het was 1994, en er werd duchtig gerepeteerd.

Er volgden een heleboel optredens, aanvankelijk in kleine kroegen, later wat kleine festivals in de streek... om stilaan doorheen gans Vlaanderen te trekken. Ook zagen 2 demo´s (“Death Was Always Near” & “Scream It Out”) en 2 albums het levenslicht: "Deprived" en "No Tomorrow".

Na tien drukke jaren, werd in 2004 besloten een punt te zetten achter de muzikale rollercoaster. Alle bandleden hadden andere verplichtingen op hun levenspad en zo als vrienden werd begonnen, ging de band als vrienden uit elkaar.

Na een break van een drietal jaren werd gevraagd om een reünie-optreden te houden, en 5 jaar later volgde een 2e & 3e reünie. Dat waren erg leuke momenten, maar er was onvoldoende ambitie om Brutal Exposure een doorstart te geven.

In 2017 besloot Kris (zang, bijnaam "Brutal") als overgebleven bandlid van de originele bezetting, om Brutal Exposure opnieuw leven in te blazen. Deze keer met een volledig nieuwe bezetting. Tim en Ronald (Hollowguard, Let´s Unleash Lucifer, Bloodblaaster) op de gitaar, Robin (Makasrr) op de bass en Thomas (Hold The Crown) op de drums.

Muzikaal voelen we ons niet perfect passen in een "stijl" of "subgenre". We noemen het "Trashcore" omdat het beestje blijkbaar een naam moet hebben. Wat voor ons voorop staat, is het plezier om te spelen.

Brutal Exposure anno 2017 brengt de oude songs (of tenminste diegene die we goed vinden) en uiteraard zullen er ook nieuwe songs volgen. We hopen vervolgens in 2018 de podia weer onveilig te maken.

We zullen zien wat de toekomst brengt...

Foto’s
Video’s

Line-up
  Shows
  Track record
  Track record
  Gecreëerde kansen
  Contact

  Je moet ingelogd zijn om deze pagina te bekijken.