Update browser

Update je browser

Je gebruikt een oude browser in een moderne omgeving. Om vi.be ten volle te benutten, kun je beter updaten.

0:00 / 0:00
In Da Mix
Je profiel aanpassen gaat veel beter met een HTML5 browser. Hier kun je er een downloaden.
Details
Bio

Kort

Op 11 februari releaset Bonzo zijn debuutplaat ‘Always Holidays’. Bonzo is het lofi-project van songwriter Thijs Boyen (Capibara, ex-YAWNS). De voorbije 4 jaar stond hij met zijn band al op podia zoals De Zwerver, Trix en Het Depot en op festivals als Boomtown, Rock Zerkegem en Vama Veche.

De naam van de band is in 1997 tot stand gekomen toen de frontman zijn hond Bonzo stierf. May he rest in peace.

Lang

Een goede vier jaar geleden voelde Thijs Boyen (Wommersom) een muzikaal ei opkomen dat dringend gelegd moest worden. Tijd om een nieuw project op te richten. En zo geschiedde. Hij trok zich terug op zijn slaapkamer in de Klein Broekstraat waar hij de eerste noten van een hele resem popnummers aan elkaar begon te rijgen. In frisse songteksten filosofeerde Thijs metaforisch over zijn Linterse bakermat, over jobhoppen en over heel wat jeugdige vraagstukken. Wanneer hij voelde dat zijn project rijp was om naar buiten te treden, toerde hij onder de naam Bonzo met enkele bijeen gesprokkelde jonge muzikanten heel Vlaanderen door. Meermaals proefde Bonzo lustig van Vlaanderens grootsteden (en al haar beste bieren).

Het bleef dan ook niet lang uit voor Thijs zijn plattelandsvlucht aankondigde. Met pijn in het hart verliet hij Wommersom en trok hij naar grootstad Leuven. Het leven in. Tegelijkertijd ruilde hij slaapkamerstudio in voor een co-houseappartement met een ruime opnamestudio. Hierwerd de eerste plaat van Bonzo ‘Always, Holidays’ van a tot z ingespeeld en gemixt. De Antares-residentie aan binnenkant van de prachtige Leuvense stadsring bood verder met twee nieuwe huisgenoten een inspirerend klimaat om weer muziek te gaan schrijven. De vriendschap met onvermoeibare bon vivant Richard Mertens, en deze met Historicus en Western-kenner Jasper Vandevorst weerklinken dan ook duidelijk op het album. Naar verluidt kwam Jaspers encyclopedische kennis over Hagelandse volkssagen (zoals o.m. het verhaal van Diestse biergiller) van pas bij het neerpennen van de songteksten voor het album.

De plaat ‘Always, Holidays’ vat Thijs zijn eerste stadservaringen mooi samen op plaat. De titel klinkt erg zomers en zonnig. En dat is ook het gevoel dat we na enkele luisterbeurten aan deze plaat overhouden. Titels als Too late, Waiting klinken dan misschien wel wat zorgwekkend. Toch is net een zorgeloos, onbezonnen ritme dat je mee neemt op eeuwigdurende vakantie. Bonzo kijkt op de plaat zeker voorruit, maar ook nog eens terug over de schouder met een knipoog naar de Wommersomse velden.

‘Always, Holidays’ verscheen op 11 februari 2019 bij het opkomende Brusselse “ET!KET” en vat het Linters Leuvense zomergevoel samen in 10 straffe nummers.

Video: https://youtu.be/OCAjLo5HHN8

Facebook: https://www.facebook.com/BonzoMusic/

Foto’s
Video’s

Line-up
  Shows
  Track record
  Track record
  Gecreëerde kansen
  Contact
  Je bericht is verstuurd.
  Name is required
  Email is required
  Message is required

  thijs@etiketrecords.com

  0472218861

  Klein Broekstraat 48