Update browser

Update je browser

Je gebruikt een oude browser in een moderne omgeving. Om vi.be ten volle te benutten, kun je beter updaten.

0:00 / 0:00
In Da Mix
Je profiel aanpassen gaat veel beter met een HTML5 browser. Hier kun je er een downloaden.
Details
Bio

Tijd: een begrip met veel gezichten. Iemands tijd moet nog komen, iemands tijd is voorbij. Ze kwam uit een andere tijd. Van voor mijn tijd. Het is voltooid, verleden tijd. Tijd nu voor iets nieuws, voor verandering: ja, er komen andere tijden. Tijd voor bezinning? Ach, alles op zijn tijd. Alles kòst tijd. Tijd is geld. Tijd te kort, of tijd genoeg? Overschot van tijd! Tijd kan kruipen, of de tijd vliegt snel. Voor doordenkers: tijd verspillen, zo gebruikt ge hem wel. Want tijd verliezen = tijd gewonnen. Was het zonde van de tijd? Nochtans op tijd begonnen. En anders: als ik ooit eens vijf minuten tijd heb. Van tijd. Som-tijds. Tijd brengt raad. De tijd zal het uitwijz(er)en. Bijna tijd om te gaan. Neem je tijd en zet je autoradio aan. Neem je tijd? Gééf me tijd! Sorry, even vergeten: je hébt gewoon geen tijd. Nooit tijd. Nooitheid? Al-tijd. Wat de klok slaat.

Reflectie over "tijd" is van alle culturen en generaties. Niet te verwonderen, want het begrip is boeiend en veelomvattend. Zie jij tijd als vrouwelijk en cyclisch (de seizoenen, dag en nacht, eb en vloed, maanstanden en maandstonden...) of net als mannelijk en lineair (altijd fallisch vooruit, het verleden achter de rug en de toekomst recht in het vizier)? Of samenvattend, als een cirkel die vooruit rolt? Je kan ook de "beschaafde" westerse tijd stellen tegenover natuurtijd, of hoezeer verschilt de "dreamtime" van de Australische aboriginals van de lopende-bandtijd van Henry Ford?

Sommigen zien tijd als absoluut meetbaar, anderen ervaren hem als hoogstpersoonlijk en subjectief. Tijd op mensenschaal is ook iets heel anders dan tijd op het niveau van de kosmos, of de eendagsvlieg... Wetenschap en filosofie, maar ook de mens als individu kùnnen bijna niet anders dan erdoor gefascineerd te zijn - des te meer naarmate de eigen, beperkte tijd op aarde vordert.

Over naar de fascinatie van een individuele muzikant. De Pauze wordt een klein, overwegend akoestisch ensemble, dat een Nederlandstalig liedjesprogramma zal brengen rond het rijke thema “tijd”. Initiator Marc Terreur verzamelde enkele tientallen nummers die er van ver of dichtbij mee te maken hebben. Sommige zijn van oorsprong in het Nederlands geschreven, de meeste werden echter met veel liefde door hem vertaald.

Om het bestaansrecht van het project nog te verhogen, heeft Terreur ook een eigen compositie bijgedragen. "Geef Me Tijd" vroeg om geschreven te worden, toen uitgerekend op de dag dat zijn moeder werd gecremeerd, de dochter van de auteur in blijde verwachting bleek te zijn.

De andere liedjes die je hier aantreft (meestal ruwe schetsen) willen alvast een idee geven waaraan de concertbezoeker zich zoal mag verwachten, al blijft het altijd verrassend waartoe de wisselwerking tussen een paar creatieve muzikanten kan leiden…

Foto’s
Video’s

Line-up
  Shows
  Track record
  Track record
  Gecreëerde kansen
  Contact
  Je bericht is verstuurd.
  Name is required
  Email is required
  Message is required

  marcterreur.en.depauze@gmail.com

  0486451232