Update browser

Update your browser

You are using an old browser in a modern environment. To use vi.be in full force, please update.

0:00 / 0:00
In Da Mix
Editing your profile works much better with a HTML5 browser. Get one here .
Details
Bio

Stubru: "Er is zelden meer dansbare muziek binnengekomen dan de opgewekte pop van WHYES. Het kwintet uit Antwerpen heeft goed geluisterd naar wat 'acceptable' was in de eighties. Funky synths en lustige zanglijntjes wisselen elkaar voortdurend af zonder daarbij in te boeten aan focus.

Stubru: "De vijf Antwerpse knapen van Whyes klinken zo machtig eighties. ’t Is Indiepop van het dansbaarste soort. Hiep hoi voor synthesizers en Whyes!"

Stubru Zender: "Met het hoofd in de jaren 80 maar beide voetjes stevig in 2017 brengt Whyes enorm catchy pop. Synths? Check! Opzwepende drums? Check! Pure fun? ’t Zal wel zijn!

Indiestyle: " Whyes mochten daarna voor een massaal afgezakte fanbase het podium bedwingen. Goed was de manier waarop de groep de muziek naar het podium wist te vertalen, met een grootse sound en genoeg pathos."

Jury "De Zes": Ze wisten de jury te overtuigen met hun dansbare pop met een duidelijke eighties-sound. Moeiijk te geloven dat dit hun allereerste concert was. Hun plaats in de finale is meer dan verdiend.

Selectie: De nieuwe Lichting 2016 met Mercury

Selectie: De nieuwe Lichting 2017 met Freedom

Selectie: De nieuwe Lichting 2018 met Sometimes

Musiczine: "Elke week komen er talloze releases binnengewaaid. Het is dan ook zaak om er de relevante en de boeiendste uit te halen. Deze EP van het Antwerpse collectief WHYES viel op tussen de andere releases. Het ene moment klinkt hun muziek richting Goose uit en op andere momenten klinkt ze dan weer meer naar de kitsch pop van MGMT en gelijkaardige bands."

Photos
Videos

Line-up
  Shows
  Track record
  Track record
  Created calls
  Contact
  Your message is sent.
  Name is required
  Email is required
  Message is required