Update browser

Update your browser

You are using an old browser in a modern environment. To use vi.be in full force, please update.

0:00 / 0:00
In Da Mix
Editing your profile works much better with a HTML5 browser. Get one here .
Details
Bio

Vloedt overspoelt de emoties van het publiek en trekt ze terug naar een zee vol diepgang. Pakkend, origineel en mooi.

Vloedt is het muzikale alterego van Sam David. De jonge, talentvolle Oostendenaar komt verrassend uit de hoek: doorheen zijn vingers en stem smelten muziek en tekst moeiteloos samen tot een boeiend verhaal. De aandachtige luisteraar die zich in zijn metaforen ingraaft, vindt vragen, spijt en melancholie, maar vooral troost.

In zijn eerste werk bewandelde Vloedt de paden van de Nederlandstalige, intieme popmuziek, net zoals Stoomboot en BUURMAN dat doen. Daarmee werd de singer-songwriter in 2015 geselecteerd voor de Nieuwe Lichting (StuBru). Vandaag tast hij muzikale en tekstuele grenzen af tussen poëtische pop en sobere spoken word performance. Hij blijft trouw aan zijn akoestische gitaar maar waagt zich eveneens aan elektronische soundscapes.

Van intieme popnummers die het publiek spontaan doen heupwiegen tot storytelling met innemende teksten, Vloedt kan het allemaal. Eén ding is zeker: wanneer Vloedt op de planken staat, hangen de toeschouwers aan zijn lippen. Hij zet in zijn eentje een elegante performance neer die af is.


- 4AD

Photos
Videos
Line-up
  Shows
  Track record
  Track record
  Created calls
  Contact
  Your message is sent.
  Name is required
  Email is required
  Message is required