Update browser

Update your browser

You are using an old browser in a modern environment. To use vi.be in full force, please update.

0:00 / 0:00
In Da Mix
Editing your profile works much better with a HTML5 browser. Get one here .
Details
Bio

ポスト黙示録Psychedelische slacker punk voor al uw post-apocalyptische ballonfeestjes究極のスラッカー

- 3 Humo's Rock Rally-selecties (2 halve finales)

- 3 Limbomania-selecties

- De Nieuwe Lichting 2017

Venues die al werden aangedaan zijn onder meer: Absolutely Free Festival, Het Depot, Muziekodroom, Trix, Café Café, Café Charlatan...

-- Dansende Beren

Niet echt van Hasselt, maar van de planeet aarde (goed genoeg voor ons). De band werd opgericht in 2012 en speelde al shows in alle zalen van Hasselt en behaalde tot twee keer toe de halve finale van Humo’s Rock Rally. Shoegaze met psychedelische invloeden tot een garageachtige sfeer. Elektronische geluiden, hogere sferen of lo-fi, het bevindt zich allemaal bij de muziek van The Insect Soldiers of the Sky. De band neemt je mee op een trip doorheen de woestijn waar je bij iedere meter een nieuwe bloem of een andere zandkorrel ontdekt. Vernieuwend maar tegelijk invloeden van Mac DeMarco en Tame Impala.

-- Studio Brussel

The Insect Soldiers of the Sky zwermen door de lucht met aanstekelijke psychedelische shoegaze. Buitennissige chorusgitaartjes ontmoeten een ontspoorde drummer op weg naar dat heerlijk gekke synthfilterland.

-- Indiestyle.be

The Insect Soldiers of the Sky mochten zo alweer de spits afbijten, een taak waar ze zich al een paar keer van kweten. Het is ondertussen al de derde deelname van de heren uit Peer en omstreken, en ze waren vastbesloten om te tonen hoe breed hun muzikale spectrum zich uitstrekt. Van lijzige Ought-impressies over een gebalde cover van ‘Hotline bling’, tot een vederlichte, aan Air Traffic doen denkende piano in ‘Hoth princess': het kan voor de Soldiers nog alle kanten uitgaan, misschien deze keer zelfs naar de finale.

-- Humo

Shoegaze met ruimte voor sprankels hoop dan, The Insect Soldiers Of The Sky, die naar verluidt twee jaar geleden in een preselectie in Genk al eens een poging hadden ondernomen. Ze waren groot geworden, verzekerde Lucille mij, en er met rasse schreden op vooruitgegaan. Feit is dat The Insect Soldiers klonken als een groep, geen groepslid dat vervangbaar leek. De zanger in slackeruniform met de gitaar hoog, kronkelend aan de microfoon, zijn broer perfect in zijn rug op de bas. Drummer en toetsenman van het iets gladdere, bij de pinken zijnde type. Het plaatje klopte. Hun tweede lied, ‘Hoth Princess’, kondigden zij aan als handelend over ‘Star Wars’. Lucille: ‘Dat ging over Prinses Leia, zij is van Hoth.’ Hoth, met de Jedi Starfighter ben je er rapper dan met de auto in Hamont-Achel.

-- Luminous Dash (Dust-EP review)

'The Insect Soldiers of the Sky' is ook een naam die veel over de band zelf zegt, gewoon omdat je de muziek van deze jonge twintigers niet met woorden kan vatten. Lekker je eigen zin doen, vooral niet op zoek gaan naar een hokje, laat staan dat je naar een radiohit zoekt. Je kan zeggen dat The Insect Soldiers Of The Sky een psychedelische band is (wat ze uiteindelijk zijn), toch opent deze nieuwe ep met het loeiharde Chasing Sandstorms dat klinkt als Buffalo Tom die My Bloody Valentine als remixer tegen het lijf is gelopen. Niet dat ze moeilijke muziek maken, zo mag je van ons Enjoy The Breeze gerust als pop omschrijven (wat is trouwens pop?) Feit is dat je de song blijft mee janken, net als het briljante The Year 3004 waarin allerlei futuristische biepjes uit oude keyboards je naar een andere dimensie brengen. Waarnaar toe weten we niet, wel is het een heerlijke plek om er te vertoeven.

Photos
Videos

Line-up
  Shows
  Track record
  Track record
  Created calls
  Contact
  Your message is sent.
  Name is required
  Email is required
  Message is required