Update browser

Update your browser

You are using an old browser in a modern environment. To use vi.be in full force, please update.

0:00 / 0:00
In Da Mix
Editing your profile works much better with a HTML5 browser. Get one here .
Details
Bio

Wow, twee jaar The 5 AM is een ongelooflijk straf verhaal dat verder gaat dan die sterke muzikale chemie, in de studio en op het podium. Deze 5 kerels hebben elkaar ook gevonden in hun gewaagde, creatieve, ambitieuze ideeën om hun muziek de wereld in te krijgen: een optreden vanuit de grootste luchtballon van België (item in het nationale TV-nieuws), twee songs in de bekroonde Hollywood film ‘What Happened Last Night’ (wederom in het nationale nieuws), een andere song in een Amerikaanse sitcom, een optreden op het beroemde filmfestival van Cannes, op de shortlist voor een Academy Award nominatie voor ‘Best Original Song’ (nog een keer in het nationale nieuws), de eerste Belgische band waaraan een volledige blog is gewijd op het internationale artiestenplatform ReverbNation.com en last but not least, hun debuut album Free gereleaset!

Frisse rock 'n roll met een stem die de grote rock 'n roll zangers echoot, krachtige grooves en catchy gitaar rifs! The 5 AM scheert hoge toppen met hun bevlogen live shows: een show voor meer dan 1500 man in de VERSUZ Hasselt, host en co-headliner van het hoofdpodium op het AFTRSUN Festival, een show op de Grote Markt van hun thuisstad Aarschot, een openluchtoptreden van 2 uur bij min 8° Celsius en de album release show waarbij Frontview Magazine de band in een recensie roemt om de kwaliteit van de songs, de attitude van de band en het entertainment gehalte: The 5 AM weet hoe ze een rock ’n roll feest moet geven!

The 5 AM komt internationaal onder de aandacht wanneer de band wordt geselecteerd als Featured Artist en Selected Talent op ReverbNation.com, wat de band in de hoogste regionen van de rankings doet belanden met 8 miljoen artiesten, labels en gebruikers in 150 landen wereldwijd. Eén van hen is film regisseur Candice T. Cain. Zij vraagt de band om een song te schrijven voor de Amerikaanse film 'What Happened Last Night', met niemand minder dan media persoonlijkheid Amber Rose, David Otunga (The Call), Alix Kermes (Gilmore Girls), Clayton Snyder (Lizzy McGuire) & Shelley Regner (Perfect Pitch 1 & 2). Voor het Film festival van Cannes, werd The 5 AM uitgenodigd voor de screening van de film en speelde de band een akoestische set voor acteurs, actrices en crew. In december 2016 werd bekend dat de song Runnin’ Runnin’ van The 5 AM, de shortlist had gehaald voor de Oscars 2017 als kanshebber voor een nominatie voor ‘Best Original Song’!

Het debuut album van The 5 AM, Free met live sessies, opgenomen en gemixt in de ACE studio in Aartselaar, werd gelanceerd op 28 mei 2016. Hoewel de band zich richtte op een sterke live feel en geen singles had beoogd, werden de songs Free en Lights Closing Down gespeeld op Amerikaanse radio stations. De Amerikaanse radioshow The Mad Music Asylum nam The 5 AM zelfs op in de eindlijst van 'Best of Indie Music 2016'! Het nummer Way of Life van The 5 AM werd gebruikt in de eerste levering van de Amerikaanse sitcom 'New Dogs, Old Tricks'.

Tom Eylenbosch op Hammond en Piano voegt zich in maart 2017 bij The 5 AM en de eerste single van The 5 AM wordt opgenomen in 2017. For boekingen, neem contact op met EUROTHEATER Comm.V. – info@eurotheater.be tel/ +32 52 35 59 97.

ReverbNation (US - 13-02-2017): Good Things Come to Those Who Hustle: The 5 AM Tell Their DIY Story: "From being featured in the Discover app to landing radio airplay in the U.S. to being asked to join the soundtrack of a feature Hollywood film to getting on the eligibility list for an Oscar nom for “Best Original Song,” this is the story of a little-known band who hustled their way to DIY success."

VivaVlaanderen (25-01-2017): Geen Oscar voor The 5 AM: "De Belgische groep The 5 AM was in de running voor een nominatie voor de award Best Original Song. Ze hebben de finale niet gehaald."

Sterrennieuws (25-01-2017): Belgische band The 5 AM grijpt net naast Oscarnominatie: "De shortlist was al een enorme verrassing voor ons na een waanzinnige periode waarin we hebben opgetreden vanuit een luchtballon, waarin we met 2 songs in een Hollywoodfilm terecht kwamen en waarin we zelfs acte de presence hebben gegeven op het filmfestival in Cannes. Belangrijk is dat we dit jaar onze muziek op de kaart hebben gezet. Dit smaakt absoluut naar meer."

VTM Nieuws (19-12-2016): Maakt deze Belgische band kans op een Oscar?: "Nu de film ‘D’Ardennen’ van Robin Pront niet in de shortlist van de Oscars werd opgenomen, leek de kans op een beeldje voor België klein. Maar er is nog hoop: de Belgische band ‘The 5 AM’ is kanshebber voor een Oscarnominatie in de categorie Best Original Song."

Showbizzsite.be (19-12-2016): Oscarnominatie voor The 5 AM?: "Belgische band wordt opgepikt via Social Media en is nu kanshebber voor een Oscarnominatie."

Variety, Edition US (US - 14-12-2016): Oscars: 91 tunes eliglible for Best Original Song: “Runnin' Runnin' by The 5 AM is one of the 91 songs contending for an Academy Award nomination 'Best Original Song.'”

Exposed Vocals (US - 14-10-2016): Exposed Vocals just sat down with The 5 AM for an exclusive interview

Exposed Vocals (US - 13-09-2016): The 5 AM bring a beautifully artistic array of indie to the table with this new release: "The 5 AM has crafted their work and their performances to an immaculate level, and it pays off. There are enough riffs and melodies and lyrical moments of bliss in this record to keep you hooked for months, perhaps even years. The music sounds fantastic at full volume, at home, or driving – the perfect choice for a long journey – but it also aches for you to see it live, and that’s undoubtedly the next step listeners will take once they’ve experienced this project.”

Frontview Magazine (31-05-2016): The 5 AM - Rock 'n Roll is dead - long live Rock 'n Roll: "Ze speelden afgelopen zaterdag een set van twee uur en op geen enkel moment had ik het gevoel dat er herhaling was. Iedereen in het publiek was mee, van minuut één tot minuut 120."

"Christophe is leadzanger en begrijpt de kunst van entertainment helemaal. Hij heeft een heel directe stijl naar het publiek, roept en tiert en trekt iedereen mee in zijn kielzog."

IndieHabit.com (US - 18-05-2016): The 5 AM is 'Free': "The title track 'Free' is a hard charging but controlled number, bound to win fans the world over. If this, their debut album is any indication, The 5 AM out of Belgium is destined to attract a lot of attention!"

Het Nieuwsblad (03-05-2016): The 5 AM zorgt voor muziek in nieuwe Amerikaanse film: "Na Scala nu ook muziek van The 5 AM naar Hollywood"

HLN (02-05-2016): The 5 AM op soundtrack Hollywoodfilm (en ze moeten hun debuutplaat nog voorstellen): "Hun debuutalbum moeten ze nog voorstellen - op 28 mei, om precies te zijn - maar zeggen dat het behoorlijk hard gaat voor de Aarschotse rockband The 5 AM, is een understatement. Twee van hun songs prijken immers nu al op de soundtrack van 'What happened last night', een Hollywoodproductie."

WHTVR (11-03-2016): The 5 AM: CD review ‘Free’: "Geen fake, geen maskers, ze doen gewoon waar ze goed in zijn.

The 5 AM bewijst dat rock ’n roll nog steeds bestaat en dat dit genre nog steeds te smaken is."

CHUM (21-09-2015): CHUMtalk - The 5 AM – Vergeet even alles en draai je knop om: "Bill Haley en de jonge Bruce Springsteen met de charmes van Jimmy Page."

VTM Nieuws (11-07-2015): Praga Khan en rockgroep The 5 AM geven een concert in de grootste luchtballon van het land: Een wereldprimeur in Aarschot, maar vooral een waanzinnig idee: Maurice Engelen van Praga Khan en rockgroep The 5 AM geven een concert in de grootste luchtballon van het land. Zoiets is nog nooit eerder gedaan. Het is een stunt om muziekfestival AFTRWHAT in Aarschot te promoten, dat plaatsvindt op 7 en 8 augustus. Missie meer dan geslaagd!

Photos
Videos

Line-up
  Shows
  Track record
  Track record
  Created calls
  Contact
  Your message is sent.
  Name is required
  Email is required
  Message is required