Update browser

Update your browser

You are using an old browser in a modern environment. To use vi.be in full force, please update.

0:00 / 0:00
In Da Mix
Editing your profile works much better with a HTML5 browser. Get one here .
Details
Bio

Het debuutalbum van Slow Pilot is allesbehalve een eerste kennismaking. De stem van frontman Pieter Peirsman - sinds 2016 de eerste mannelijke live-zanger van Hooverphonic - klinkt intussen bekend in de oren. Twee jaar eerder maakte hij zijn televisiedebuut in ‘De beste singer-songwriter van Vlaanderen’ op Vier, waarna hij op sleeptouw wordt genomen door K’s Choice (Tour-support + radio 1-sessies) en Jef Neve (Café Corsari op één) en met 'Dance the night away' een eerste radiosingle te pakken heeft.

Via Jef Neve komt Pieter in contact met Jasper Maekelberg (Faces On TV, Warhaus), met wie hij samen zijn nummers op punt zet. Het klikt, en Jasper wordt ingelijfd als producer. De Brusselse ICP-studio blijkt het ideale decor voor de warme weemoed die in elk nummer naar binnen sluipt. Achteraf leent Pieter zestien strijkers uit het orkest van Hooverphonic en voegt deze met veel zorg toe aan een aantal nummers, waaronder titelnummer ‘Gentle Intruder’ dat in Vlaanderen door Radio 1 werd opgepikt. Intussen is ook de track 'Anyone' als single opgepikt door Radio 1 en NPO Radio 2 en schopt het daar tot “A-plaat van de week”. Slow Pilot heeft zijn tijd genomen, en dat hoor je. Wars van trends of hypes ademt het album een tijdloos karakter uit. Er werd vakkundig aan elk nummer geschaafd, zonder daarbij alle splinters weg te halen. Zeker live kan het er stevig aan toe gaan.

Voorbije optredens:

Tivoli Utrecht – AB Zaal – Paradiso Amsterdam – De Roma – Het Depot – Nijdrop – De Casino – Dranouter – Fonnefeesten – Maanrock Rock voor Specials – OLT Rivierenhof ...

Photos
Videos

Line-up
  Shows
  Track record
  Track record
  Created calls
  Contact
  Your message is sent.
  Name is required
  Email is required
  Message is required

  pieterpeirsman@gmail.com

  +32 478 61 56 87

  Kruibekesteenweg 22, 9120 Beveren