Update browser

Update your browser

You are using an old browser in a modern environment. To use vi.be in full force, please update.

0:00 / 0:00
In Da Mix
Editing your profile works much better with a HTML5 browser. Get one here .
Details
Bio

Johan Soetewey aka MLCS en vroeger bekend als Joinstyle, is geboren in Antwerpen op 11 mei 1991. Van jongs af aan was hij geïnteresseerd in muziek en technologie. Die twee passies combineerde hij door te experimenteren met zijn boxen setje, versterker en cassettenspeler op zijn 3 jaar. Op zijn vier jaar verhuisde hij naar Australië waar hij van jongs af aan al in contact kwam met andere culturen. Daar hield hij feestjes voor zijn vriendjes in de garage.

Toen hij in 1998 op 7 jarige leeftijd terug verhuisde naar Antwerpen. Sloot hij zich aan bij de lokale zwemvereniging en focuste hij zich op zijn nieuwe passie zwemmen. Waar hij ook redelijk succesvol in was. Op de clubdagen was er altijd een DJ aanwezig en gefascineerd leerde hij dan bij. Zo al kijkend & leerend begon hij zelf op de clubdagen te draaien. Maar dit was niet genoeg voor hem, hij wou ook echt zelf muziek maken.

Rond zijn 15jaar en na enige tijd sparen begon hij zijn eigen dj gear te kopen en begon zelf thuis mixen te maken. Na voor enkele vrienden hun feestjes te draaien, kocht hij een keyboard en production software. Na enkele maanden werd hij gevraagd om te draaien voor een lokaal evenement genaamd “te fuif”, hier boekte hij zijn eerste lokale succes. Waarvoor hij nog enkele keren werd gevraagd. Zo werd hij ook een vaste waarde op de “Control Party”.

Door de jaren heen luisterde hij naar verschillende stijlen. Zijn voorliefde voor elektronische muziek is begonnen met de ‘early jump’. Dit was zeer sterk aan het opkomen in Antwerpen waar hij opgroeide. De eerste plaat van Coone en de platen van Da Boy Tommy hebben hem in het begin zeer sterk geïnspireerd. Door de jaren heen bleef de voorkeur voor hard bestaan maar ontwikkelde hij ook een voorliefde voor elektro. Zijn grote voorbeelden zijn Daft Punk, Showtek, Coone, Headhunterz, D-Block & S-te-fan, The Prodigy, Kavinsky, Brodinski, Gesaffelstein & Danger.

Nu is hij vooral bezig met het producen van eigen werk. Daarbuiten leert hij als Multimedia & Communicatie Technologie student zoveel mogelijk skills bij als DJ/producer. Zijn favoriete software is Ableton. Hij werkt in Ableton omdat dit hem mogelijk maakt om de muziek uit zijn hoofd te krijgen, hoe hij het wilt. Hij is zeer trots op zijn 2de single “Power”, deze werd zeer warm onthaald onder zijn volgers. Dit gaf hem een extra vibe om er verder voor te blijven gaan. Met “Power” komt de beginnende MLCS sound naar boven. In de naloop van “Power” is hij volop bezig met aan nieuwe tracks te werken en te schrijven.

Photos
Videos
Line-up
  Shows
  Track record
  Track record
  Created calls
  Contact
  Your message is sent.
  Name is required
  Email is required
  Message is required