Update browser

Update your browser

You are using an old browser in a modern environment. To use vi.be in full force, please update.

0:00 / 0:00
In Da Mix
Editing your profile works much better with a HTML5 browser. Get one here .
Details
Bio

MC EQUAL

Mc Equal (Tomas Vanderbeke) is een jonge, beloftevolle MC en en zeer gemotiveerde event organisator met heel wat verwezenlijkingen op zijn naam.

Hij was lange tijd actief binnen de oldskool dubstep -en de drum ’n bass scene waar hij samenwerkte met Testeffex en deel uitmaakte van verschillende collectieven waaronder Straightsteppers. Vanaf 2013 werkt MC Equal samen met producer Brecht en brachten ze de single “In The Mood” uit waarmee het duo hun eerste stappen zette binnen de (West-)Vlaamse Hiphop-scene. Al snel zocht Equal opnieuw het podium op en sindsdien trad hij op in tal van zalen doorheen Vlaanderen met DJ SNS aan zijn zijde. Met hun energieke live-show wordt het publiek telkens getrakteerd op een sterk staaltje hiphop van de bovenste plank.

In 2014 werd MC Equal gekroond tot “De Bestn Vant Westn” in de gelijknamige West-Vlaamse MC-battle. Hij won in 2015 de USAF Rap Rally in Gent én de voorrondes van de freestyle MC contest “End Of The Weak” waardoor hij zich kwalificeerde als Belgische finalist.

Tomas is oprichter en organisator van de legendarische “A Day/Night Of Hip Hop” feesten in samenwerking met JanSan Skatepark & Phatmark Collective vzw. In 2016 startte hij het project ‘De Stroate‘ waarmee hij de eerste officiële hiphopacademie opende in België, hij wil hiphop zo een gezicht en platform geven in Kortrijk door kleine en grote evenementen plus workshops te organiseren.

Zijn gedrevenheid doorheen de jaren werd opgemerkt in eigen regio én doorheen Vlaanderen. Zo was hij in 2015 kandidaat voor de Kuurnse Cultuurprijs en tijdens de Vlaamse Rap Awards 2016 slaagde hij er in een derde plaats te veroveren in de categorieën “Rookie of the Year” en “Rad van Tong” (een prijs voor de meest creatieve en spitsvondige artiest, act of organisatie).

Photos
Videos

Line-up
  Shows
  Track record
  Track record
  Created calls
  Contact
  Your message is sent.
  Name is required
  Email is required
  Message is required

  tomasvanderbeke@gmail.com

  0474 477 421