Update browser

Update your browser

You are using an old browser in a modern environment. To use vi.be in full force, please update.

0:00 / 0:00
In Da Mix
Editing your profile works much better with a HTML5 browser. Get one here .
Details
Bio

Het Marithé Van der Aa Quartet is een jong en dynamisch jazz kwartet, gevormd door de Vlaamse jazzzangeres Marithé Van der Aa. Marithé koos op zestienjarige leeftijd voor een voltijdse jazzopleiding aan de muziekhumaniora te Hasselt. Nadat ze daar succesvol afstudeerde, werd ze als jongste zangstudente toegelaten aan het Conservatorium van Berlijn, waar ze inmiddels haar eerste academiejaar jazz zang heeft afgerond.


Marithé laat zich begeleiden door een internationaal trio van muzikanten met een indrukwekkende staat van dienst: De Israëlische pianist en componist, Daniel Schwarzwald, studeerde aanvankelijk klassiek piano aan de "Jerusalem Academy Of Music & Dance", waarna hij jazz piano studeerde bij Daniel Ran, Omri Mor, Itai Rosenbaum en Slava Ganelin. De Duitse contrabassist, Jonathan Nagel, studeerde jazz contrabas aan zowel het Prins Claus Conservatorium te Groningen, als aan de "University Of Arts" (Philadelphia, USA). Hij speelt ook in zijn eigen free jazz combo, "Counterblue" en in zijn recentelijk opgericht electro / experimenteel duo "Perfekte Wände". De Duitse drummer, Andreas Kunert, startte op twaalfjarige leeftijd aan de "Jazz Schule Berlin" waar hij les kreeg van Michael Schwarz en Wolfgang Obert. Andreas richtte onder meer zijn eigen bebopgroep "Chessmates" en de "Yusef Lateef Tribute Project" op, en speelde ook reeds in diverse big bands, waaronder de "Blue Baba BigBand" en "Jive Park".

Samen speelt dit internationale kwartet een uitgebreid repertoire, bestaande uit eigen composities, frisse interpretaties van hedendaagse muziek en een occasionele jazz standard. Ze streven hierbij voortdurend naar een evenwicht tussen traditionele jazz en een meer eigentijdse 'sound', waarin interactie een erg belangrijke rol speelt.

Photos
Videos

Line-up
  Shows
  Track record
  Track record
  Created calls
  Contact
  Your message is sent.
  Name is required
  Email is required
  Message is required