Update browser

Update your browser

You are using an old browser in a modern environment. To use vi.be in full force, please update.

0:00 / 0:00
In Da Mix
Editing your profile works much better with a HTML5 browser. Get one here .
Details
Bio

Karen Vanhulle (21) uit Zedelgem is enerzijds kotstudent in Gent, anderzijds gepassioneerd singer-songwriter en tussendoor ook nog eens full-time perfectioniste. Van een startschot voor al het muzikaal gedoe in haar leven is geen duidelijk spoor, muziek is er simpelweg altijd al geweest. In de oude jazzplaten van op zolder, de roots van haar muzikale ouders en haar klassieke piano-opleiding aan het Brugs conservatorium. Na die muziekopleiding ging ze meer buiten de lijntjes kleuren om haar creatieve geest de vrije loop te laten. Karen projecteert haar romantische gedachtegangen, kritische bedenkingen en diepste hersenkronkels in songs die van eigenheid en oprechtheid getuigen. Ze raakt met tedere of pittige woorden, ondersteund door warme harmonieën van de piano.

Twee jaar geleden bracht ze met Lemon het duet 'Girl from the City' uit, schreef een nummer samen met Nicolas Delfosse (Red Zebra, Seven Oaks) en nam ze ook deel aan de internationele jeug&muziekwedstrijd 'Imagine' met een mooie eindplaats als Belgische finaliste (naast Milo Meskens). Daarna trok ze de studio in om haar songs voortaan ook tastbaar te kunnen delen met het publiek. Daarvan kwam onlangs het levende bewijs: haar debuut-EP luisterend naar de naam 'Second Skin'.

Podiumervaringen: Botanique (orangerie) Brussel, De Casino Sint-Niklaas, De Spil Roeselare, Stadsschouwburg Brugge, Trois Baudets Parijs, Handelsbeurs Gent (Boomtown) als voorprogramma van Chantal Acda + Sun Kil Moon, Café Trefpunt, ...

Een glimp van grote voorbeelden die het pad verlichten en de inspiratie voeden: Joni Mitchell, Tori Amos, Eefje De Visser, The Staves, Jeff Buckley, Noa, Bon Iver, Rickie Lee Jones, Dhafer Youssef, Eva Cassidy, ... en zo gaat het lijstje door.

Photos
Videos

Line-up
  Shows
  Track record
  Track record
  Created calls
  Contact
  Your message is sent.
  Name is required
  Email is required
  Message is required