Update browser

Update your browser

You are using an old browser in a modern environment. To use vi.be in full force, please update.

0:00 / 0:00
In Da Mix
Editing your profile works much better with a HTML5 browser. Get one here .
Details
Bio

INA is een Brusselse singer songwriter.

INA Van kindsbeen af ben ik met muziek bezig. Door de jaren heen heb ik me vooral toegelegd op zingen en songteksten schrijven. Ik speel heel basic piano en componeer op een instinctieve manier.

Ik zoek naar de match tussen de akkoorden en de muzikaliteit van de tekst. De liefde voor tekst komt mee vanuit mijn acteren. Buiten mijn eigen teksten ga ik op zoek bij schrijvers naar materiaal. Ik gebruik graag verschillende talen. Zij hebben elk een andere ritmiek en muzikaliteit.

In 2009 begon ik aan mijn singer-songwriter project. Een jaar later ontmoette ik trompettist Luc van Lieshout (Tuxedomoon en Flat Earth Society) tijdens een concert. Ik was onder de indruk van zijn improvisatietalent en sound. Ik vertelde Luc over mijn muziekproject en hij stelde me voor om in zijn home studio enkele songs op te nemen. Mijn muziek vond weerklank bij Luc en de bal ging aan het rollen. Met de regelmaat van onze klok hielden we opname sessies. Luc maakte de arrangementen en verzorgde de geluidmix. Anderhalf jaar later waren we 17 tracks rijker. We kozen 8 songs. Ons eerste album gapTeeth was een feit. Niet officiëel gereleased.

Vanaf maart 2012 volgden de concerten.

In de winter van 2013 kregen we enkele keren airplay op BBC6 in The Tom Robinson show. Op 22 februari nodigde hij ons uit als support act voor zijn concert te Ieper.

Onze EP City foxes under a blue moon sky werd online gepost.

In januari 2015 maakten New sounds of Europe een video-opname van een nummer van INA als één van de artiesten voor op hun new Sounds of Europe page.

Voor de voorstelling OVERTHETOP bij Wooshing Machine schreef ze de muziek.

Live speelt ze solo of in duo met Luc van Lieshout (Tuxedomoon/ FES) en met de singer songwriter Eugène ROE.

Photos
Videos

Line-up
  Shows
  Track record
  Track record
  Created calls
  Contact
  Your message is sent.
  Name is required
  Email is required
  Message is required