Update browser

Update your browser

You are using an old browser in a modern environment. To use vi.be in full force, please update.

0:00 / 0:00
In Da Mix
Editing your profile works much better with a HTML5 browser. Get one here .
Details
Bio

BIO:

"HEISA IS A BELGIAN ALTERNATIVE BAND, FORMED IN 2015. THE LINEUP COMPRISES FOUNDERS KOEN CASTERMANS, JACQUES NOMDEFAMILLE AND JONATHAN FREDERIX. SONICALLY THE BAND EMPLOYS UNUSUAL ATMOSPHERIC SOUNDS, OFFBEAT RHYTHMIC PARTS AND DESTRUCTIVE WAVES OF DISTORTION, ALL THE WHILE KEEPING IT’S EYE FIRMLY ON CATCHY MELODIES, HOOKS AND BEATS."


REVIEWS

Album review by Indiestyle:**** 4/5

…HEISA levert met zijn gelijknamig album een uitstekend en veelbelovend debuut af. Complex en gelaagd en bijgevolg allesbehalve achtergrondmuziek. Wel een plaat die je met een appelflauwte, een doorweekt t-shirt en een blauw oog in een hoekje achterlaat.

http://www.indiestyle.be/album-reviews/heisa-koppelt-woeste-uithalen-aan-wiskundige-precisie-op-indrukwekkend-debuut

Album review by Knack FOCUS:*** 3/5

…In het huidige verse aanbod lawaaimakers van autochtone afkomst – zie Dirk.; Crowd Of Chairs; Teen Creeps – dwingen deze doelgerichte limburgers een plaatstje af door hun naam waar te maken.

http://www.enola.be.vs08091.priorweb.be/muziek/albums/29330:heisa--heisa


Enola - Rock Herk 2017:

"... snel naar het hoofdpodium voor het eerste hoogtepunt van de dag.

Want jongens, wat een heerlijke band is dat Heisa toch! Het Hoeseltse trio bleek de verdiende winnaar van Fresh Blood III, het rockconcours van Rock Herk zelf. Denk bij Heisa aan a-typische, bezwerende drumritmes, effecten op de micro, bassen die in de strofes nog naakter zijn dan een stripster op het einde van haar act en finaal weldadige gitaarnoise in de refreinen als lava van de betere vulkaan." - http://www.enola.be/muziek/live/28378:rock-herk-2017--een-feniks-herrijst-


Cinevox - Out Of The Blue, Into The Black:

"Voor de soundtrack doet Alidor Dolfing een beroep op het veelbelovende Limburgse rocktrio ‘Heisa’, wiens weldadige gitaarnoise, a-typische bezwerende zang en dito drumritmes de kortfilm zal verrijken met een diepere dimensie. Speciaal voor de film componeren ze nieuwe muziek. “Muziek die je bij de keel grijpt, maar evengoed diep raakt. Heisa kan vele sferen scheppen en dat past precies in de puberende arena waarin we het verhaal vertellen.” - http://www.cinevox.be/nl/alidor-dolfing-begint-aan-onwelriekende-vierdaagse/

Indiestyle - Absolutely Free Festival 2016:

“Voor de beste in overdrive verzopen riffs kan je best een permanente vierkante meter uitzoeken in de XPRMNT-tent, waar het Hoeseltse HEISA de fundamenten als eerste mag testen met hun mathrockpletwals. Een jaar geleden kwamen ze uit het niets met het belachelijk strakke ‘Haute cuisine’, dit jaar zijn ze wellicht de eerste verrassing van het festival.”


Bookings: bookings@heisamusic.be

Photos
Videos

Line-up
  Shows
  Track record
  Track record
  Created calls
  Contact
  Your message is sent.
  Name is required
  Email is required
  Message is required

  bookings@heisamusic.be

  0496133333