Update browser

Update your browser

You are using an old browser in a modern environment. To use vi.be in full force, please update.

0:00 / 0:00
In Da Mix
Editing your profile works much better with a HTML5 browser. Get one here .
Details
Bio

Fooonetik begon in 2010 als een electro/future techno-project van 2 vrienden die hun passie voor muziek wouden overbrengen op het publiek. Na een aantal jaar van sociale quarantaine voelden beide heren zich klaar om hun draaikunsten los te laten op de buitenwereld. Al snel werden ze in Dendermonde, hun thuisstad, resident in Jeugdhuis Zenith. Daar kregen ze de kans om op te warmen voor heel wat grote artiesten.

Van het één kwam het ander en al snel werden ze opgemerkt in het Gentse nachtleven, waar ze zich mochten bewijzen op een aantal ‘student nights’ in de bekendere clubs zoals Culture Club, Decadance en Charlatan.

De trein bleek niet meer te stoppen en al snel veroverden ze ook andere Belgische grootsteden zoals Antwerpen, waar ze de kans kregen om te spelen op het terras van de befaamde Noxx (Terrazza Thursdays) en in de Petrol op de Nacht van de Jeugdbeweging. Even later mochten ze ook Leuven schrappen van hun bucketlist, met passages in Club Montreal (BoardX Reunion Party) en Rumba.

Vanaf 2012 begonnen ook festivals op het lijstje van de 2 Dendermondse heren te verschijnen. Onder andere Dance D-Vision (Desperados Tower), Ockxfest (Redbull truck), Marktrock Dendermonde, Invaderz Festival, …. mochten ze reeds wegblazen met hun DJ-sets. Ook het buitenland volgde, met passages in Club Bataplan, El Pirata en Club Tropicana in Spanje en De Prins van Oranje in Frankrijk, waar ze aantraden als huis-dj van respectievelijk BoardX en Skikot.

De drang van de 2 vrienden om te blijven groeien in de Belgische scene (en daarbuiten) is nog lang niet afgenomen, integendeel. Daarom leggen ze zich sinds kort ook toe op het produceren van eigen mash-ups en bootlegs. Hun eerste mashup mochten ze in een mixtape komen voorstellen in Que Pasa, een radioprogramma op Q-Music.

Ook in 2015 bleef alles van een leien dak lopen. Zo geraakten ze bij de laatste 16 voor MNM Start To DJ 2015 uit een lijst van 238 kandidaten, waar ze uiteindelijk in de 1/8ste finale hun meerdere moesten erkennen in Avalonn en C-Bass, de latere winnaar en runner up van Start to DJ. Verder stonden ze ook op de Studio Brussel Stage van Outsiderz Festival in Opwijk.

Fooonetik: Cue – play - party.

www.facebook.com/fooonetik

www.soundcloud.com/fooonetik

www.twitter.com/fooonetik

Photos
Videos
Line-up
  Shows
  Track record
  Track record
  Created calls
  Contact
  Your message is sent.
  Name is required
  Email is required
  Message is required

  fooonetik@gmail.com

  0494242579