Update browser

Update your browser

You are using an old browser in a modern environment. To use vi.be in full force, please update.

0:00 / 0:00
In Da Mix
Editing your profile works much better with a HTML5 browser. Get one here .
Details
Bio

De liedjes van de Belgische singer-songwriter Bernard Degavre vertonen folk- en rockkleuren. Zijn teksten zijn net korte clipjes over de moelijke kantjes van het leven en de liefde, over ontmoeten en weer scheiden, over levens die op de klippen lopen, over vrienden en geluk, over muziek,... Hij kijkt met milde spot naar ons streven naar eer, naar macht, en naar de show die daarbij hoort (zoals hij het verwoordt in "Les joggeurs"). Bernard begeleidt zichzelf op folkgitaar en mondharmonica. Zijn begeleiders zijn Fabrice Manzini (gitaar, dobro, lap steel), Barry Mc Neese (bas) en Philippe Mobers (drums).

In 2016 besloot hij om hulde te brengen aan Georges Moustaki wiens liedjes hem ooit inspireerden in de richting van het Franse chanson. Muzikanten : Ariane De Bièvre (fluit en percussions), Patrick De Schuyter (gitaren), Barry Mc Neese (bas) en Bernard Degavre (gitaar en zang).

Commentaar :

"Ik denk niet dat we in Vlaanderen veel zicht hebben op de muziekscène over de taalgrens. Ik deed er in alle geval een ontdekking…Bernard Degavre timmert al jaren aan de weg en heeft ondertussen een publiek verworven. Een publiek dat recent vergast werd op zijn nieuwe album: ‘Suis ta route’. Bernard vertelt er met mildheid in fijne teksten hoe hij tegen een aantal zaken van het leven aankijkt. De begeleiding flirt met country klanken en biedt een frisse ondersteuning aan Bernard’s warme stem.

Ik had het geluk om Bernard live te zien, begeleid door de muzikanten die met hem het album maakten. Een goed op elkaar ingespeelde groep, die bulkt van de ervaring, en die toch met zichtbaar genoegen meegaat in wat Bernard brengt. Integer, zonder poespas. Zo zit echt goede muziek in elkaar…" (PDL - Kortrijk).

Photos
Videos

Line-up
  Shows
  Track record
  Track record
  Created calls
  Contact
  Your message is sent.
  Name is required
  Email is required
  Message is required