Update browser

Update your browser

You are using an old browser in a modern environment. To use vi.be in full force, please update.

0:00 / 0:00
In Da Mix
Editing your profile works much better with a HTML5 browser. Get one here .
Details
Bio

Bazart is Mathieu Terryn (zang) , Simon Nuytten (zang & gitaar) , Oliver Symons (zang, syths en gitaar) , Daan Schepers (bas) & Robbe Vekeman (drums).

::::: BIO :::::

Bazart is allesbehalve een doorsnee Nederlandstalige band. Deze 5-koppige bezetting, met de drie frontmannen als kern van de band, vindt zijn roots in Gent en Antwerpen. Gekenmerkt door hun sterke samenzang, complexe melodieën en elektronische nuance brengt Bazart donkere indiepop in de moedertaal. De muzikale invloeden variëren van The National tot Yeasayer maar evengoed van Spinvis tot Gorky.

Denk Engelstalige muziek maar dan in het Nederlands.

Radio 1 over Bazart:

Waait er een frisse wind doorheen het genre van de Nederlandstalige muziek? Bij het luisteren naar Breintrein van Bazart ontdekken we hier en daar invloeden van Spinvis en Eefje De Visser, maar horen we vooral ook muzikanten die niet in genres denken. Voor hen bestaat er niet zoiets als het genre 'Nederlandstalig'. Dat ze hun moedertaal verkiezen om hun melodieën vorm te geven, betekent niet dat ze kleinkunst maken, wel dat tekstschrijver Mathieu Terryn zich zo het best kan uitdrukken. Wat maakt Bazart dan wel? Nederlandstalige indie-pop. Oei, nu doen we het zelf. Gewoon indie-pop, dus.

Absolutely Free Festival over Bazart:

Nederlandstalig zegt u? Jawel. Op AFF? Klopt. We geven ootmoedig toe: het festival heeft niet bepaald een traditie op het vlak van pop-in-je-moerstaal. Maar Bazart denkt dan ook helemaal niet in Nederlands of in welke taal dan ook. Bazart brengt in de eerste plaats gewoon fijne indiepop met snuifjes van The National en Yeasayer, en met echo’s van pakweg Gorki en Noordkaap. Eindelijk nog eens spanning in het Nederlandstalige genre.

Photos
Videos

Line-up
  Shows
  Track record
  Track record
  Created calls
  Contact
  Your message is sent.
  Name is required
  Email is required
  Message is required