Update browser

Update your browser

You are using an old browser in a modern environment. To use vi.be in full force, please update.

0:00 / 0:00
In Da Mix
Editing your profile works much better with a HTML5 browser. Get one here .
Details
Bio

Bart Steyaert (°1988) begon zijn muzikale studies op vijf-jarige leeftijd bij zijn vader en op zijn zesde werd hij toegelaten tot de stedelijke muziekacademie van Geel . Vanaf zijn 15e werd hij onder de hoede genomen van de Amerikaanse pianist Jerico Vasquez en reisde regelmatig naar Amerika om intensieve privelessen te volgen.

Op 17-jarige leeftijd kreeg hij de kans om als beursstudent aan de universiteit van Houston te studeren bij Nancy Weems. Naast pianolessen volgde hij ook kamermuziek- en begeleidinglessen van Timothy Hester en Brian Suits. Bart was in Amerika actief als leraar en begeleider van jonge studenten en ‘Director of Music’ aan de Oaks Presbyterian Church.

Daarna keerde hij terug naar België en behaalde in 2013 zijn Master diploma met groostste onderscheiding aan het conservatorium van Antwerpen bij Levente Kende, Nikolaas Kende en Heidi Hendrickx. Hij volgde ook liedklas en begeleidingslessen bij Jozef De Beenhouwer, en pianoforte bij Piet Kuijken.

Bart Steyaert volgde Masterclasses bij o.a. Abbey Simon, Jean-Phillipe Collard, Eliane Rodrigues, Jan Wijn, Richard Goode, Maria João Pires, Vitaly Margulis, Anton Kuerti en Till Fellner, en concerteerde in verschillende plaatsen in o.a België, Nederland, Oostenrijk, Zuid-Korea en de Verenigde Staten.

In 2011 werd hij laureaat van de ‘Oranjebeurs’. Het jaar daarop won hij de eerste prijs op het ‘Concours de piano de Liège’ en de tweede prijs op het ‘Grand Dominique’ concours te Nederland. In 2012 werd hij eveneens toegelaten tot de muziekkapel Koningin Elisabeth in de pianosectie onder leiding van Maria João Pires, waar hij een jaar concertspecialisatie volgde.

Photos
Videos
Line-up
  Shows
  Track record
  Track record
  Created calls
  Contact
  Your message is sent.
  Name is required
  Email is required
  Message is required

  bartsteyaert1@gmail.com

  0489454117

  Vier wijersstraat 14