Update browser

Update your browser

You are using an old browser in a modern environment. To use vi.be in full force, please update.

0:00 / 0:00
In Da Mix
Editing your profile works much better with a HTML5 browser. Get one here .
Details
Bio

Les Tzigales is een ensemble waarin chansons en standards uit de swing-, musette- en Gypsy Jazz- muziek resulteren in een warm en geheel eigen geluid. De muziek is afwisselend swingend, melancholisch, opzwepend, vrolijk. Kortom, boeiend als het leven zelf!

Tevens werken Les Tzigales gestaag aan eigen repertoire. De composities en arrangementen zijn doorgaans van de hand van gitarist/zanger Ramsy Irani.

Het uitgekiend afwisselend instrumentale en vocale repertoire in combinatie met de zorgvuldig uitgebalanceerde en smaakvolle arrangementen maken elk concert boeiend.

Tijdens de optredens staat steeds de dialoog met het publiek centraal.

Les Tzigales, dat staat voor de nostalgische magie van:

– Ramsy Irani (solo gitaar en zang)

– Alexandre Tripodi (viool)

– Sam Stuyck (zang/ ritme gitaar)

– Frank de Wolf (contrabas)

– Eddie C (perc.) of Eric Rits (drums)/

In de woorden van Koen Raeymaekers (uitbater-Café Kiebooms):

“Aahh, on les adore, Les Tzigales!

Geen enkel kwintet in onze contreien dat de tijd op zo’n charmante manier laat achteruit dansen. Hun swing-, musette- en gipsy-jazzmuziek lokt ons telkens weer driekwart eeuw terug, naar het Parijs van les mômes en Gitanes-rokende apaches, van broeierige bars, rusteloze zigeuners en vergooide liefdes.

Allez venez, mylord! Venez les écouter! Les Tzigales, dat is ongecompliceerd ontstressen. Wegdromen bij harmonieuze jazzballads, dansje placeren bij een hitsig Django deuntje.”

--------------------------------------------------------------------------------------

De groep was reeds te gast in verscheidene zalen (de Vooruit, de Casino/stadsschouwburg Sint Niklaas, t'Kwartier, Tutti Fratelli, Kaleidoscoop, Salle Jeanne Simons, Kievitsnest, Brass-pop, Berchem on Tour, zaal Cocteau, Deurnroosje, De Muze, de Carrousel, Théatre Marni, Theater aan de Stroom ... op festivals als Jazz in t'fort, Eilandfestival, L'OpenJazz festival, Bam Bam festival, Proefmei-festival (NL), Gipsy-festival (Diest), Gitannekesfoor, Antwerpen 14-18, ...) en heeft een vast stekje verworven in een aantal cafés als de Kiebooms te Antwerpen.. .
Photos
Videos

Line-up
  Shows
  Track record
  Track record
  Created calls
  Contact
  Your message is sent.
  Name is required
  Email is required
  Message is required