Update browser

Update your browser

You are using an old browser in a modern environment. To use vi.be in full force, please update.

0:00 / 0:00
In Da Mix
Editing your profile works much better with a HTML5 browser. Get one here .
Details
Bio

EME is het collectief rond Emeraude Kabeya (25), geboren in Kinshasa, Congo en als kleuter verhuisd naar Leefdaal, België.

Gedurende haar middelbare school begon ze te experimenteren met coverbands en zong ze in enkele hip hop projecten. Het bleef bij een vrijblijvende hobby tot ze in 2014 door de Leuvense studentenradio Radio Scorpio werd gevraagd om mee te doen aan een bluesgetint All Star-project met een resem muzikanten van verschillende muzikale komaf. Emeraude vond het zo klikken met de bende dat ze hen enkele zelf geschreven songs liet horen. Haar teksten over haar Congolese roots, over haar leven en de liefde, gecombineerd met haar fantastische soulstem die soms teder, dan weer krachtig klinkt, raakten de 6 andere muzikanten in hun soulvolle ziel: EME was geboren.

Voortbordurend op Emeraude’s eigen songs brengt EME “Soul & B”, een blend van soul en R&B met een funky insteek die live nog eens extra doorswingt. Denk D’Angelo, Jill Scott, Erykah Badu, The Roots en pakweg alle soul van eind jaren ’90 toen hiphop invloeden zich binnen de sound begonnen te nestelen.

Live neemt EME zich de ambitie voor om de mensen te doen dansen, of naar eigen zeggen; hen te laten schuren.

Naast hun finaleplaats in Rockvonk 2015 is EME intussen ook geselecteerd voor Studio Brussel’s De Nieuwe Lichting. De laatste beschreef haar sound als 'Catchy, funky en een tikje geil'.

Photos
Videos

Line-up
  Shows
  Track record
  Track record
  Created calls
  Contact
  Your message is sent.
  Name is required
  Email is required
  Message is required