Update browser

Update your browser

You are using an old browser in a modern environment. To use vi.be in full force, please update.

0:00 / 0:00
In Da Mix
Editing your profile works much better with a HTML5 browser. Get one here .
Details
Bio

EME is het alias van Emeraude Kabeya, geboren in Kinshasa, Congo en als kleuter verhuisd naar Leefdaal, België.

Als tiener begon ze te experimenteren met coverbands en zong ze in enkele hiphop projecten. Het bleef bij een vrijblijvende hobby tot ze in 2014 door de Leuvense studentenradio Radio Scorpio werd gevraagd om mee te doen aan een bluesgetint All Star-project met een resem muzikanten van verschillende muzikale komaf. Emeraude vond in dat collectief gelijkgezinden aan wie ze enkele van haar songs liet horen. Haar teksten over haar roots, leven, leed en liefde, gecombineerd met haar fantastische soulstem die soms teder, dan weer krachtig klinkt, raakten de 6 andere muzikanten in hun soulvolle ziel: de band rond EME was geboren.

Voortbordurend op Emeraude’s lyrics en flow brengt EME een mix van Soul, R&B en stevige Funkrock. Denk D’Angelo live, Erykah Badu on steriods, of een kruisbestuiving tussen Anouk anno '90 en Funkadelics, met de nodige knipogen naar de hiphop cultuur. Kort samengevat; Rockfull Soul met street cred.

Live neemt EME zich de ambitie voor om de mensen te doen dansen, of naar eigen zeggen; hen te laten schuren.

In 2015 haalde ze de finale plaats in Rockvonck en werd EME ook geselecteerd voor Studio Brussel’s De Nieuwe Lichting. De laatste beschreef haar sound als 'Catchy, funky en een tikje geil'.

In 2017 kreeg ze de eer om AFROPUNK festival in Parijs te openen. De zomer van 2017 sloot ze af met een thuismatch op het grootste podium van Leuven tijdens Half Oogst.

EME timmert rustig aan haar eerste single, maar houdt ondertussen haar live reputatie hoog.

Photos
Videos

Line-up
  Shows
  Track record
  Track record
  Created calls
  Contact
  Your message is sent.
  Name is required
  Email is required
  Message is required