Update browser

Update your browser

You are using an old browser in a modern environment. To use vi.be in full force, please update.

0:00 / 0:00
In Da Mix
Editing your profile works much better with a HTML5 browser. Get one here .
Details
Bio

Mag het eens iets anders zijn?!

Cleopatrick is een project dat zich afzet van alles wat moet, het is een creatieve uitlaatklep die zich distantieert van wat gangbaar is, muziek zonder beperkingen, behalve dan de beperkingen die het zichzelf bewust oplegt. Het uitgangspunt is experimentele songwriting waarbij Oblique Strategies van Brian Eno en Peter Schmidt als artistieke restrictie wordt gebruikt.


Onze EP is live opgenomen (Recording engineers: Charlie Osieka & Thijs Boyen, Mixing engineer: Pieter-Jan Decraene) Beluister 'RIP Wablief?!' via:

https://soundcloud.com/dennismahieu/sets/cleopatrick-rip-wablief-live-ep


DANSENDE BEREN:

"Hun muziek klinkt heel matuur, heel gedurfd en vooral heel erg goed. Het zit hem hier vooral in de kleine details, die na een luisterbeurt misschien nog niet helemaal tot hun recht komen, maar eens je hun repertoire kent, verdrink je in de overdosis aan geniale gitaarriffs."

ENOLA:

"Onder leiding van drummer Dennis Mahieu wagen de jongeheren zich aan allerhande experimentele compositietechnieken die toch maar mooi resulteren in vette instrumentale songs ergens tussen noise, postrock (die climax van "Increase/Reduce") en vuile hardrock in, een muzikaal braakland dat niet al te ver ligt van waar het net gereanimeerde Millionaire zich ophoudt. De onorthodoxe songschrijfaanpak zorgt ervoor dat er continu boeiende bochten gerond worden, met doorgaans een vette groove als houvast. Meer van dat, alstublieft!"

LUMINOUS DASH:

"Dat de band het eigenzinnig aanpakt, is een understatement. Puur instrumentaal, geen banale structuren als een refrein of een strofe, nee, wel geschifte maatsoorten, experimentele hooks en een verwoestende sound."

Photos
Videos

Line-up
  Shows
  Track record
  Track record
  Created calls
  Contact
  Your message is sent.
  Name is required
  Email is required
  Message is required